2019 θα βγουν οι προκηρύξεις τα νέα Leader - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2018

2019 θα βγουν οι προκηρύξεις τα νέα Leader

Το ενδιαφέρον όλων και κυρίως των κατοίκων της υπαίθρου βρίσκεται στο πότε θα προκηρυχθούν τα τοπικά Leader για τις ιδιωτικές επενδύσεις, αυτές που χρηματοδοτούν με κατά μέσο όρο 50% τη δημιουργία και την ανακαίνιση ξενώνων, την ίδρυση και τον εκσυγχρονισμό μικρών μεταποιητικών επιχειρήσεων και βιοτεχνικών εργαστηρίων για την παρασκευή τροφίμων κ.ά. 
Όσες αναπτυξιακές εταιρείες έδωσαν παράταση, πήγαν το χρονικό περιθώριο μέχρι τον Οκτώβριο, ενώ οι υπόλοιπες ξεκινούν την αξιολόγηση των συλλογικών έργων που υποβλήθηκαν για χρηματοδότηση. Στην ερώτηση του Agro24 και των αναγνωστών του για το πότε θα ξεκινήσει η προκήρυξη των ιδιωτικών έργων – σημειωτέον ότι αναμενόταν από τον περασμένο Μάρτιο – ανεπίσημα οι Αναπτυξιακές απαντάνε περίπου τον Οκτώβριο με τη λήξη των παρατάσεων και μπορεί κάποια τοπικά Leader, ανάλογα με το φόρτο εργασίας να φτάσουννα προκηρυχθούν στο τέλος της χρονιάς. 
Σε κάθε περίπτωση μας διαβεβαίωσαν ότι όλα θα έχουν «ανοίξει» για αιτήσεις μέχρι το τέλος του έτους. Εξάλλου, το εμπόδιο που υπήρχε μέχρι τώρα, έχει ξεπεραστεί και δεν είναι άλλο από τη δημοσίευση της απόφασης με το σχέδιο προκήρυξης που θα πρέπει να προσαρμόσουν στις δικές τους ανάγκες οι Αναπτυξιακές και στη συνέχεια να το υποβάλουν για έγκριση από το Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (την αρμόδια υπηρεσία). Είναι η πρώτη φορά που γίνονται με αυτό τον τρόπο οι προκηρύξεις των τοπικών προγραμμάτων, όπως μας είπαν, και είναι επόμενο να έχει υπάρξει καθυστέρηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages