2ο Συμπόσιο Ιατρικού Τουρισμου με άρωμα Κυπαρισσίας - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2019

2ο Συμπόσιο Ιατρικού Τουρισμου με άρωμα Κυπαρισσίας

Οι Med- Professionals θέλοντας να τιμήσουν την υψηλή επιστημονική κατάρτιση του Ιατρικού Δυναμικού και των Μονάδων Υγείας της Χώρας μας καθώς και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, διοργάνωσαν το 2ο Συμπόσιo τους για τον Ιατρικό Τουρισμό που πραγματοποιήθηκε στις 11 Νοεμβρίου, στις 18:00, στο Titania Hotel (Πανεπιστημίου 52, Αθήνα). Το Συμπόσιο είχε μεγάλη επιτυχία παρά τις αντίξοες συνθήκες λόγω των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων εκείνη την ημέρα στην Αθήνα, (επίσκεψη του Κινέζου Πρωθυπουργού).  
Ο Όμιλος Επικοινωνίας Med-Professionals,  είναι ένα Δίκτυο άνω των 2000 Εξειδικευμένων Ιατρών όλων των ειδικοτήτων με ηγετικό ρόλο στην προβολή του Ιατρικού Τουρισμού και η Μοναδική Εταιρία Εξαγωγής Ιατρικής καινοτόμας πληροφόρησης και ιατρικών Επιστημονικών Εκδόσεων που συμβάλουν στην Παγκόσμια προβολή των κορυφαίων Ελλήνων Ιατρών, των Μεγάλων Μονάδων Υγείας και των σημαντικότερων resorts της πατρίδας μας. Επίσης αγωνίζονται για την επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα. 
Στο Συμπόσιο απηύθυναν Χαιρετισμό ο Υπουργός Τουρισμού κύριος Θεοχάρης, εκπρόσωποι του Υπουργείου Υγείας και Εξωτερικών, του Υποδιοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, του Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και Περιφερειάρχη Αττικής κυρίου Γεώργιου Πατούλη, της Προέδρου του ΕΟΤ και του Δημάρχου Τρικκαίων.
 Στα πλαίσια της εκδήλωσης  δόθηκαν ΤΙΜΗΤΙΚΟΙ  ΕΠΑΙΝΟΙ σε διακεκριμένους επιστήμονες Ιατρούς από όλη την Ελλάδα, για την προσφορά τους στην Ιατρική Επιστήμη και τις καινοτόμες τεχνικές τους, για την αγάπη τους και το όραμά τους για τον επαναπατρισμό των παιδιών μας από το εξωτερικό μέσω του Ιατρικού Τουρισμού, μεταξύ των οποίων και η Εργαστηριακή Ιατρός Βιοπαθολόγος Αλεξάνδρα Μαστρογιαννάκη-Μαρίνη. Στην Παρουσίαση που έκανε η Ιατρός αναφέρθηκε στην καινοτομία της μικροσκόπησης και φωτογράφισης της γενικής αίματος που γίνεται στο Εργαστήριό της και στην ανώδυνη αιμοληψία. Τόνισε ότι η Τριφυλία είναι Ιδανικός Τόπος Προορισμού. Διότι υπάρχουν σύγχρονες ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις μεταξύ των οποίων το συγκρότημα Costa Navarino, προσεγμένα εστιατόρια με μεσογειακά προϊόντα, αμμουδερές παραλίες,  αρχαιολογικοί χώροι και οι κατάλληλες υποδομές Υγείας και Ευεξίας, που μπορεί να υποστηρίξουν και να προσελκύσουν τουρίστες και ομογενείς. Παρέδωσε δε, στην πρόεδρο της επιτροπής Ιατρικού Τουρισμού και Ευεξίας του υπουργείου Τουρισμού κ.Ελένη Χόβρη, Υπόμνημα με τα αιτήματα των εργαζομένων του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας που στόχο έχουν την αναβάθμιση του, για να τα προωθήσει δεόντως. Μετά την απονομή των ΤΙΜΗΤΙΚΩΝ ΕΠΑΙΝΩΝ ακολούθησε εκτενής συζήτηση πάνω στο φλέγον θέμα του Τουρισμού Υγείας και Ευεξίας στην Ελλάδα. Για την οποία τα επιστημονικά αποτελέσματα αποδεικνύουν, ότι ως γεωγραφικός τόπος και ως πολιτισμός, προάγει την ψυχική υγεία και ευεξία, την μακροζωία και την ποιότητα ζωής. Έγιναν πολλές και ουσιαστικές τοποθετήσεις και η συζήτηση ολοκληρώθηκε με την τοποθέτηση της Αλεξάνδρας Μαστρογιαννάκη-Μαρίνη η οποία τόνισε ότι πρέπει να υπάρχει συνεργασία και σύμπραξη του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα στις Πρωτοβάθμιες Φροντίδες Υγείας, στα Ιδιωτικά και Δημόσια Νοσοκομεία και συνεργασία με τα Επιμελητήρια της χώρας, τους συλλόγους ξενοδόχων και τους εμπορικούς συλλόγους, τους χώρους εστίασης, τους παραγωγούς αγροτικών ελληνικών προϊόντων, τους φορείς των αρχαιολογικών χώρων όπως είναι το ΔΙΑΖΩΜΑ. 

 Στο Συμπόσιο παρευρέθηκαν προσκεκλημένοι της Ιατρού, η Νομικός κ.Μίκα Ιωαννίδου, Πρόεδρος των Ευρωπαίων γυναικών, η κ.Αντωνία Χαρίτου Παιδίατρος – Νεογνολόγος- Εντατικολόγος Συντονίστρια Διευθύντρια της Μονάδας Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών του Μαιευτηρίου ΡΕΑ, Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Περιγεννητικής Ιατρικής και Γενική Γραμματέας της Ελληνικής Νεογνολογικής Εταιρείας. Επίσης  η κ.Βασιλεία Ρηγοπούλου συνταξιούχος καθηγήτρια του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, η κ.Σαββίδου Έλενα Βιοπαθολόγος Επιμελήτρια Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Ερυθρός Σταυρός, και ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου Natura Club & Spa στην Κυπαρισσία κ.Τζαναβάρης Αντώνιος. Το Συμπόσιο συντόνισε ο συγγραφέας και δημοσιογράφος κ.Παπασπήλιος Κώστας, ενώ συντονιστής της συζήτησης που ακολούθησε, ήταν ο Περιοδοντολόγος κ.Πέτρος Δαμουλής. Ακολουθούν φωτογραφίες:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages