ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΘΕΣΜΟΥ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019

ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΘΕΣΜΟΥ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΤΗΝ ενίσχυση του θεσμού των Κοινοτήτων, ζητά ο πρόεδρος της Καλαμάτας Παναγιώτης Λύρας, ο οποίος στέκεται σε μια σειρά από ζητήματα και ειδικά στην αμεσότητα με την οποία αντιμετωπίζουν οι Κοινότητες τα προβλήματα των περιοχών και των κατοίκων τους, τονίζοντας πως αυτό, είναι μονόδρομος.
Ρεπορτάζ Γεωργία Αναγνωστοπούλου
«Μετά από ένα τραυματισμένο νομικό πλαίσιο κρίνεται απαραίτητη η ενίσχυση των Κοινοτήτων, οι οποίες υπάγονται μεν, διοικητικά και οικονομικά στους Δήμους, αλλά είναι κοινή παραδοχή η δική τους παρουσία, ο δικός τους ρόλος στην προβολή και προώθηση των τοπικών θεμάτων», σημείωσε ο Παναγιώτης Λύρας, που στάθηκε και στην αποστολή τόσο του προέδρου, όσο και των συμβούλων των Κοινοτήτων, που είναι η ανάπτυξη πρωτοβουλιών για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των τοπικών κοινωνιών, των πόλεων και των χωριών. «Η αμεσότητα με τους κατοίκους και τα προβλήματά τους και η συμβολή στην επίλυση τους καθιστούν τις Κοινότητες τον πιο κοντινό δίαυλο με τους φορείς και τις υπηρεσίες. Η συνεργασία με τους φορείς, κυβερνητικούς και μη, αυτοδιοικητικούς και άλλους, είναι απαραίτητη, αλλά πριν από όλα, απαιτείται η σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των ίδιων των Κοινοτήτων», ανέφερε ο πρόεδρος, ο οποίος στάθηκε και στις εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, οι οποίες όπως είπε, δεν είναι μια τυπική διαδικασία, αλλά η αρχή μιας διεκδίκησης.
ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΤΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ
«Θεσμικά θέματα, οργανωτικά θέματα, θα μπουν σε νέο πλαίσιο. Με τη συμμετοχή όλων στη λήψη των αποφάσεων, ο νέος Σύλλογος των προέδρων των Κοινοτήτων μπορεί και πρέπει να γίνει η ανθρώπινη αλυσίδα που ενώνει  όλα τα τοπικά διαμερίσματα αξιοποιώντας και διαδίδοντας τα στοιχεία και τα χαρακτηριστικά της Μεσσηνιακής κοινωνίας», ανέφερε ο Παναγιώτης Λύρας, σημειώνοντας πως το κάλεσμα σε όλους τους νεοκλεγέντες προέδρους των Κοινοτήτων της Μεσσηνίας είναι… άνοιγμα στην κοινωνία και η παρουσία και η συμμετοχή όλων, χρήσιμη και απαραίτητη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages