ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ ΣΤΗ ΤΡΙΦΥΛΙΑ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2019

ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ ΣΤΗ ΤΡΙΦΥΛΙΑ

ΔΕΝ ΘΑ ΔΟΘΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ !

Τέσσερις ημέρες και μόνο αυτές απέμειναν πλέον για να εκπνεύσει η προθεσμία και να σταματήσει το Γραφείο Κτηματογράφησης της Καλαμάτας, να δέχεται δηλώσεις πολιτών για τις ιδιοκτησίες τους.

Η προθεσμία λήγει την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου και πλέον είναι ξεκάθαρο ότι δεν πρόκειται να δοθεί καμία απολύτως παράταση, επίσημη, ανεπίσημη ή σιωπηρή. Αυτό το υπογράμμισε πεντακάθαρα και ο Συντονιστής της Ομάδας μελέτης της Κτηματογράφησης της Μεσσηνίας, τοπογράφος – μηχανικός και ανάδοχος του έργου  που ολοκληρώθηκε το 2004, Νίκος Λαμπρόπουλος.
Το προηγούμενο χρονικό διάστημα οι βροχοπτώσεις ευνόησαν πολύ την… κτηματογράφηση στη Μεσσηνία, αφού η προσέλευση του κόσμου ήταν ιδιαίτερα αυξημένη, ενώ τις τελευταίες ημέρες η καλοκαιρία έδειξε στους περισσότερους το δρόμο για τα χωράφια για τη συλλογή του ελαιόκαρπου και την υποχρέωση προσέλευσης στο γραφείο κτηματογράφησης να υστερεί.

Φτάσαμε στο 40%
Έτσι, μέχρι προχθές, το Γραφείο Κτηματογράφησης Καλαμάτας είχε καταφέρει να συγκεντρώσει περίπου το 40% των δικαιωμάτων που έχει υπολογίσει πως πρέπει να παραλάβει.
Από αύριο ξεκινάει η τελική ευθεία, όπου σύμφωνα με τις προβλέψεις, αυτοί που θα τρέξουν το «τελευταίο κατοστάρι» για να τερματίσουν την Παρασκευή, θα είναι κυρίως οι επαγγελματίες που έχουν αναλάβει τη διεκπεραίωση υποθέσεων πελατών τους. Επίσης, σημαντικό κομμάτι είναι οι Τράπεζες, καθώς, όπως πληροφορηθήκαμε, για τη Μεσσηνία μέχρι στιγμής δεν έχουν καταθέσει ούτε ένα φάκελο και αναμένεται η μαζική προσέλευσή τους, καθώς και οι φορείς της Μεσσηνίας που κατέχουν δικαιώματα. Μόνο οι Τράπεζες εκτιμάται ότι πρέπει να έχουν να καταθέσουν το 10% των δικαιωμάτων της Μεσσηνίας.
Γι’ αυτό λοιπόν αυτές οι τελευταίες ημέρες θα είναι δύσκολες για τα στελέχη του Γραφείου Κτηματογράφησης της Καλαμάτας. Βέβαια, αν η προσέλευση την τελευταία ή τις δύο τελευταίες ημέρες είναι τόσο μεγάλη που δεν είναι δυνατή η εξυπηρέτηση του κόσμου, τότε υπάρχει πρόβλεψη της εμπρόθεσμης κατάθεσης, η οποία απαιτεί πλήρη προετοιμασία και περιγραφή του δικαιώματος με ελλείψεις μόνο στην τεκμηρίωσή του, σύμφωνα με το 'Θάρρος'

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages