ΔΕΝ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΕΙΣΜΟ ΠΟΥ ΤΑΡΑΚΟΥΝΗΣΕ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2019

ΔΕΝ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΕΙΣΜΟ ΠΟΥ ΤΑΡΑΚΟΥΝΗΣΕ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

Η σεισμική δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή, εκτός από την Κρήτη, σε περιοχές της Πελοποννήσου αλλά και στην Αττική στη σκιά του φονικού σεισμού των 6,4 Ρίχτερ της Αλβανίας. Ειδικά στην Κρήτη που γεωγραφικά βρίσκεται πιο κοντά στο επίκεντρο του σεισμού οι κάτοικοι βγήκαν στους δρόμους και οι μαθητές από τις σχολικές αίθουσες. Για προληπτικούς λόγους τόσο στα Κύθηρα όσο και σε περιοχές της δυτικής Κρήτης αποφασίστηκε τα σχολεία να μείνουν κλειστά για τη σημερινή ημέρα. 
 Ομόφωνη «απόφαση» σεισμολόγων: Δεν σχετίζεται με τον σεισμό της Αλβανίας 
 Από την πλευρά τους οι σεισμολόγοι εμφανίστηκαν καθησυχαστικοί για την εξέλιξη του φαινομένου υποστηρίζοντας ότι αυτού του είδους οι σεισμοί που εντάσσονται στην κατηγορία του ενδιάμεσου βάθους συνήθως είναι μοναδικοί με την έννοια ότι δεν δίνουν μετασεισμούς. Παράλληλα όλοι οι σεισμολόγοι συμφώνησαν στο ότι ο σεισμός δεν σχετίζεται με αυτόν που σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης στην Αλβανία. «Ο σεισμός έγινε στα 70 χλμ. βάθος, κατά μήκος του ελληνικού τόξου εκεί όπου "συγκρούεται" η Ελλάδα με την Αφρική, μεταξύ των Κυθήρων και των Χανίων. Ο σεισμός έγινε έντονα αισθητός σε όλη τη νότια Ελλάδα. Η εκτίμησή μου είναι ότι δεν θα υπάρχει συνέχεια δεδομένου ότι ήταν ένας σεισμός βάθους, χωρίς μετασεισμούς» δήλωσε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας. «Πρόκειται για σεισμό ενδιάμεσου βάθους που συνήθως είναι ένας και μόνος ενώ δεν έχει καμία απολύτως σχέση με ό,τι συνέβη στην Αλβανία» συμπλήρωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages