ΑΡΣΗ ΑΣΥΛΙΑΣ ΒΟΥΛΕΤΩΝ ΑΝ ΑΔΙΚΟΥΝ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΝΙΣΤΗΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019

ΑΡΣΗ ΑΣΥΛΙΑΣ ΒΟΥΛΕΤΩΝ ΑΝ ΑΔΙΚΟΥΝ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΝΙΣΤΗΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

«Με τις παρεμβάσεις μας στα άρθρα 62 και 86 του Συντάγματος, γινόμαστε η πρώτη κυβερνητική πλειοψηφία που θα περιορίσει τα προνόμια των εν ενεργεία βουλευτών και υπουργών της. Και είμαστε υπερήφανοι γι’ αυτό. Γιατί για εμάς, η κοινωνία και η πολιτική πρέπει να συμβαδίζουν. Και ό,τι ισχύει για τους μεν, θα πρέπει να εφαρμόζεται και στους δε». Αυτό δήλωσε ο βουλευτής Μεσσηνίας Περικλής Μαντάς κατά την ομιλία του στην Βουλή, στο πλαίσιο της συζήτησης για την συνταγματική αναθεώρηση. 
Ο κ. Μαντάς στάθηκε ιδιαίτερα στο σημείο ότι «η Βουλή πλέον θα υποχρεώνεται να άρει αυτόματα την ασυλία βουλευτή, εφόσον το αδίκημα δεν συνδέεται με τα καθήκοντα και την πολιτική του δράση», ενώ επίσης σημείωσε ότι «τα αδικήματα των υπουργών δεν θα παραγράφονται γρήγορα όπως ξέραμε, αλλά θα ακολουθούν ό,τι ισχύει και για τους απλούς πολίτες». Ο κ. Μαντάς στάθηκε ακόμα στις δυνατότητες που παρέχει η συγκεκριμένη αναθεώρηση. Αναφέρθηκε στον τρόπο εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας και την αποσύνδεση της εκλογής από την διάλυση της Βουλής, γεγονός που θα προσφέρει σταθερότητα στην χώρα. Επίσης αναφέρθηκε στις ρυθμίσεις για την ψήφο των αποδήμων, λέγοντας ότι αν και θα ήθελε μια πιο «γενναία» αντιμετώπιση, ωστόσο είπε ότι «πρέπει να κινηθούμε συναινετικά για να πετύχουμε τις αναγκαίες πλειοψηφίες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages