Αρχαιολογικό Μουσείο Χώρας μέσω ΕΣΠΑ για τον πολιτισμό - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2021

Αρχαιολογικό Μουσείο Χώρας μέσω ΕΣΠΑ για τον πολιτισμό

 


Επίσκεψη εργασίας στα Κάστρα της Κορώνης και της Μεθώνης, πραγματοποίησε χθες ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠΠΟ Γιώργος Διδασκάλου, συνοδευόμενος από το Δήμαρχο Πύλου-Νέστορος Παναγιώτη Καρβέλα και τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, παρουσία του Βουλευτή Μεσσηνίας Περικλή Μαντά, προκειμένου να συζητηθούν επι τόπου θέματα προστασίας και ανάδειξης των μνημείων.

Για τις μελέτες συντήρησης και ανάδειξης του Κάστρου Μεθώνης, θα συνεργαστούν το Υπουργείο Πολιτισμού, η Περιφέρεια Πελοποννήσου και ο Δήμος Πύλου-Νέστορος, προχωρώντας στην υπογραφή σχετικής προγραμματικής σύμβασης μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου 2021, της οποίας το κόστος θα καλυφθεί από την Περιφέρεια. Όσον αφορά το Κάστρο της Κορώνης, αποφασίστηκε οι εργασίες επισκευής και ανάδειξης να ενταχθούν στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ.

Ο Περιφερειάρχης σε δήλωσή του μεταξύ άλλων ανέφερε: «Έχουμε στόχο να ενταχθούν τα έργα ανάδειξης και προστασίας των Κάστρων στο ΕΣΠΑ, το οποίο έχει αρχίσει και τρέχει από 1/1/ 2021. Υποχρέωσή μας είναι να προστατεύσουμε την πολιτισμική μας κληρονομιά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages