Ξεκινά το ΣΔΙΤ διαχείρισης απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2021

Ξεκινά το ΣΔΙΤ διαχείρισης απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου

 


Δημιουργούνται 600 νέες θέσεις εργασίας στην κατασκευή και 200 μόνιμες θέσεις στη λειτουργία
Πρόκειται για το μεγαλύτερο έργο ΣΔΙΤ Διαχείρισης απορριμμάτων στη χώρα, το οποίο θα λύσει οριστικά το μείζον πρόβλημα των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο.

Το έργο Σύμπραξης Δημόσιου  Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) «Ολοκληρωμένη Διαχείριση Απορριμμάτων Περιφέρειας Πελοποννήσου», μεταξύ της Περιβαλλοντικής Πελοποννήσου, εταιρείας του Ομίλου ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ, και της Περιφέρειας Πελοποννήσου, τέθηκε σήμερα σε ισχύ. Οι σχετικές συμβάσεις υπεγράφησαν από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Παναγιώτη Νίκα, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ κ. Μανώλη Μαραγκουδάκη και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Περιβαλλοντικής Πελοποννήσου κ. Γιώργο Αγραφιώτη.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο έργο ΣΔΙΤ διαχείρισης απορριμμάτων στη χώρα, το οποίο υλοποιεί το μεγαλύτερο μέρος του Περιφερειακού Σχεδίου Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΠΕΣΔΑ) Πελοποννήσου, ενώ λειτουργεί παράλληλα και συμπληρωματικά με τα Τοπικά Σχέδια Ανακύκλωσης στην πηγή των Δήμων.

Με αφορμή την έναρξη ισχύος του έργου, ο κ. Μανώλης Μαραγκουδάκης, δήλωσε: «Η ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ κατέχει ηγετικό ρόλο στον τομέα της πράσινης – κυκλικής οικονομίας. Η εταιρεία πρωταγωνιστεί στον κλάδο, εισάγοντας διαρκώς νέες τεχνολογίες, συμβάλλοντας στην προστασία του περιβάλλοντος και  τη βελτίωση της ποιότητας ζωής. Φιλοδοξούμε το έργο αυτό να είναι το καλύτερο, αποδοτικότερο και οικονομικότερο έργο ΣΔΙΤ για το κοινωνικό σύνολο και παράλληλα να αποτελέσει πόλο έλξης για την εκπαίδευση φοιτητών και μαθητών. Θα ήθελα να διαβεβαιώσω τόσο την πολιτική ηγεσία που μας τιμά με την παρουσία της, όσο και τους πολίτες της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ότι η εταιρεία μας διαθέτει την τεχνογνωσία, την εμπειρία, την οικονομική δυνατότητα και πάνω από όλα τη θέληση και την κουλτούρα για να υλοποιεί και να διαχειρίζεται άρτια έργα, που ολοκληρώνονται στην ώρα τους. 

Τέλος, επειδή ο θεσμός των ΣΔΙΤ εξ’ ορισμού προϋποθέτει την άριστη συνεργασία Αναθέτουσας Αρχής και Αναδόχου, εύχομαι σε όλους μας καλή συνεργασία και καλή δουλειά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages