Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ-VIDEO - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2021

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ-VIDEO


Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ ΟΠΩΣ ΜΕΤΑΔΟΘΗΚΕ ΣΤΟ ΠΡΩΙΝΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ 8-9 ΚΑΘΕ ΠΡΩΙ ΣΤΟΝ ΠΑΛΜΟΣ 90,5 fm

 Όπως είναι γνωστό, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, από 11/1/2021, επέστρεψαν στο φυσικό τους χώρο, που είναι το σχολείο.

Μετά την τηλεκπαίδευση, στην οποία αντιμετωπίσαμε πάρα πολλές δυσκολίες, επιστρέψαμε στη δια ζώσης εκπαίδευση. Τα παιδιά επέστρεψαν στις σχολικές αίθουσες χαρούμενα και με πολλά χαμόγελα. Κλίμα αισιοδοξίας υπήρξε και από τους γονείς, οι οποίοι για άλλη μία φορά, αναγνώρισαν τη σημασία του σχολείου στην ολόπλευρη ανάπτυξη των παιδιών τους.

Τηρώντας τις εγκυκλίους του ΥΠΑΙΘ, οι σχολικές μονάδες, συγκαλώντας συλλόγους διδασκόντων, προέβησαν σε διαφοροποιημένες προσελεύσεις και αποχωρήσεις μαθητών, όπου αυτό κρίθηκε σκόπιμο.

Οι γονείς ενημερώθηκαν για τις όποιες αλλαγές, ενώ συστάσεις τους έγιναν για την αποφυγή συνωστισμού στις εισόδους των σχολείων, κατά την προσέλευση και αποχώρηση των παιδιών. 

Τονίστηκε επίσης και η ατομική ευθύνη του καθενός, με την παράκληση, παιδιά που εμφανίζουν πυρετό ή άλλα συμπτώματα, να παραμένουν στο σπίτι τους. Επιπλέον, ζητήθηκε από τους γονείς να ενημερώνουν το σχολείο, σε περίπτωση που στενή επαφή τους ή οικείο τους άτομο βρεθεί θετικό σε έλεγχο για Covid – 19.

Ενημερώνουμε όλους, ότι τα σχολεία μας εφαρμόζουν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα και πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ και ακολουθούν όλες τις προβλεπόμενες από το νόμο συστάσεις. Ως εκ τούτου, οι γονείς και οι κηδεμόνες δεν πρέπει να ανησυχούν για την παραμονή των παιδιών τους στα σχολεία.

Σαν αρνητικό σημείο, θα σημειώσω το πρόσφατο ΦΕΚ που μας κοινοποιήθηκε για την τροποποίηση της ώρας αποχώρησης από το Νηπιαγωγείο από 13:00 σε 13:10. Αυτό μόνο προβλήματα μπορεί να δημιουργήσει, αφού:

1. Δεν μπορούμε να έχουμε μόνο μία αποχώρηση στις 13:10, γιατί τότε μιλάμε για τον ορισμό του συνωστισμού.

2.Ακυρώνει όλα τα μέτρα που μόλις πήραν και εφάρμοσαν τα Νηπιαγωγεία για την αποφυγή του συνωστισμού και τη διασπορά του Covid – 19. 

3. Κάνει τους γονείς «ιπτάμενους», αφού θα πρέπει να διακτινίζονται στα Δημοτικά, για να παραλάβουν τα παιδιά τους την ίδια ακριβώς ώρα.

4. Δημιουργεί πρόβλημα στα μεταφερόμενα με ταξί παιδιά, αφού ένα ταξί μπορεί να μεταφέρει παιδιά ταυτόχρονα σε παραπάνω από ένα σχολεία.

5. Δεν προηγήθηκε κανένας διάλογος για το συγκεκριμένο θέμα με τους κατεξοχήν αρμόδιους, που στην προκειμένη περίπτωση είναι οι Νηπιαγωγοί.



Έτσι λοιπόν, υπάρχουν πιο σοβαρά προβλήματα που ζητούν λύση, όπως: 

1. Η ύπαρξη τμημάτων με 25 μαθητές σε καιρό πανδημίας.

2. Έλλειψη προσωπικού καθαριότητας κατά το ωράριο λειτουργίας των Νηπιαγωγείο. Ενώ στα δημοτικά υπάρχει καθαρίστρια κατά τη λειτουργία του σχολείου, στα Νηπιαγωγεία έρχεται μετά τη λήξη του ωραρίου. 

3. Ακούμε για υπολογιστές και ταμπλέτες που διαρκώς ανακοινώνονται από το ΥΠΑΙΘ, χωρίς να φτάνουν σε εμάς. Για την ακρίβεια στα Νηπιαγωγεία δόθηκε μόνο μία ταμπλέτα στο καθένα.

Εμείς λοιπόν είμαστε εδώ. 

Όλοι οι εκπαιδευτικοί, οι σύλλογοι διδασκόντων, τα πρωτοβάθμια συνδικαλιστικά όργανα είμαστε στις θέσεις μας και πάντα με περισσή ψυχική δύναμη και φιλότιμο.

Παρακαλούμε την επίσημη πολιτεία να ακούσει τα αιτήματά μας, να σκύψει στα προβλήματά μας και να κάνει διάλογο μαζί μας. Γιατί μόνο κάνοντας διάλογο με τον εκπαιδευτικό της τάξης, βλέπεις και αντιμετωπίζεις τα προβλήματα. 

 

Δέσποινα Στυλιανού

Πρόεδρος 

Συλλόγου Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπαίδευσης Τριφυλίας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages