Συνεχίζουν την αποχή οι δικηγόροι της Τριφυλίας μέχρι και 2 Φεβρουαρίου - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2024

Συνεχίζουν την αποχή οι δικηγόροι της Τριφυλίας μέχρι και 2 Φεβρουαρίου

 


Την καθολική αποχή των μελών του Δικηγορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας, από τα ακροατήρια των δικαστηρίων, από σήμερα Δευτέρα μέχρι και την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου αποφάσισε ομόφωνα το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου.

Η αποχή συνεχίζεται σε ένδειξη διαμαρτυρίας και ως μέσον καταδείξεως της αντίθεσης του στην φορολογική επίθεση σε βάρος των δικηγόρων αλλά και στην κατάργηση δικαστικών δομών.

Συγκεκριμένα: “Ως ένδειξη διαμαρτυρίας, για το ψηφισθέν φορολογικό νομοσχέδιο, και την δι΄ αυτού  φορολογική επίθεση σε βάρος της μεγάλης πλειοψηφίας των Δικηγόρων δια της εισαγωγής τεκμαρτού φορολογητέου εισοδήματος, που στόχο έχει τον αφανισμό των δικηγόρων και όχι την δίκαιη φορολόγησή τους . 

Ως ένδειξη διαμαρτυρίας, δια την επαπειλούμενη δια του νέου δικαστικού χάρτη κατάργηση του  Πρωτοδικείου Κυπαρισσίας και Ειρηνοδικείου Πλαταμώδους. Η ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος έχει πολλάκις ομόφωνα εκφράσει την αντίθεσή της στην κατάργηση οποιουδήποτε Εφετείου ή Πρωτοδικείου της Χώρας, όπως λειτουργούν μέχρι σήμερα, ως προς την συγχώνευση δε των Ειρηνοδικείων θεωρεί ότι απαιτείται ουσιαστικός διάλογος εις τον οποίον ουδέποτε προσεκλήθη να συμμετέχει.

Ως ένδειξη διαμαρτυρίας, για το τεθέν σε δημοσία διαβούλευση σχέδιο νόμου για τροποποίηση Ποινικού Κώδικα και Ποινικής Δικονομίας, χωρίς καμία προηγούμενη διαβούλευση με τους θεσμικούς  φορείς που εμπλέκονται στην απονομή της δικαιοσύνης”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages