Νίκας: "Δέχθηκα πόλεμο από την ομάδα Σαμαρά και συγκεκριμένα από τον κ. Βλάση - Στηριζόταν σε συμφέροντα οικονομικής φύσεως" - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2024

Νίκας: "Δέχθηκα πόλεμο από την ομάδα Σαμαρά και συγκεκριμένα από τον κ. Βλάση - Στηριζόταν σε συμφέροντα οικονομικής φύσεως"

 


Οικονομικοί παράγοντες έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στις εξελίξεις στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, τονίζει ο Παναγιώτης Νίκας σε μια απολογιστική συνέντευξή του στην εφημερίδα Ελευθερία της Καλαμάτας. Ο πρώην Περιφερειάρχης μιλά για τον πόλεμο που δέχτηκε από την ομάδα Σαμάρα και για το παρασκήνιο την επιλογής τού Δημήτρη Πτωχού.

Θεωρείτε ότι η μη στήριξή σας στις τελευταίες εκλογές από τον Κυριάκο Μητσοτάκη οφείλεται σε αυτόν τον λόγο;

Κοιτάξτε, εγώ πήγα το 2022 στον κ. Μητσοτάκη και του είπα ότι δεν θέλω να είμαι επικεφαλής στις επόμενες εκλογές.

Για ποιο λόγο;

Γιατί υφιστάμην έναν πόλεμο από την ομάδα Σαμαρά. Συγκεκριμένα από τον κύριο Βλάση για τρία ολόκληρα χρόνια. Πόλεμος ο οποίος στηριζόταν σε συμφέροντα οικονομικής φύσεως, όπως είναι η ενέργεια. Και στη συνέχεια στο αντιπλημμυρικό της Καλαμάτας συνέβησαν διάφορα. Το 2022, λοιπόν, απηυδησμένος και από την πίεση που υφιστάμην, και η πίεση δεν ήταν μόνο από ένα βουλευτή, ήταν από έναν κομματικό μηχανισμό, στο βαθμό που επηρεαζόταν από την ομάδα Σαμαρά - έχω μιλήσει για αυτό αναλυτικά, για το κόμμα μέσα στο κόμμα και για τη λειτουργία του κ. Σαμαρά μέσα στο κόμμα της Ν.Δ.- με οδήγησαν να πάω στον πρωθυπουργό και να του πω αυτό το οποίο αισθανόμουν για την επόμενη περίοδο. Μου ζήτησε μάλιστα να του προτείνω και όνομα αντικαταστάτη και του πρότεινα μέσα από τον αυτοδιοικητικό χώρο στον οποίον λειτουργούσα. Η πρότασή μου είχε αξιολογικά χαρακτηριστικά. Επανήλθα στις εκλογές, λέγοντας ότι θα κατέβω γιατί ποτέ δεν περίμενα υποψήφιο προερχόμενο από την ομάδα εκείνη η οποία με πολέμησε με τέτοιο τρόπο.

Τελικά δεν ήταν υποψήφιος ο κ. Βλάσης, όπως λεγόταν. Τι έγινε;

Νομίζω ότι αξίζει μια έρευνα. Αξίζει μια έρευνα γιατί ο άνθρωπος ο οποίος είχε πάρει το δαχτυλίδι να είναι υποψήφιος τελικά δεν ήταν. Γιατί συνέβη αυτό; Η άποψή μου είναι ότι συνέβη διότι οικονομικοί παράγοντες έπαιξαν ένα καθοριστικό ρόλο. Να σημειώσω ότι λυπάμαι για τη διαπίστωση ότι όλο και περισσότερο ισχυροί οικονομικοί παράγοντες παίζουν ρόλο στα πολιτικά μας πράγματα.

Θεωρείτε ότι η επιλογή στην Περιφέρεια στις τελευταίες εκλογές υπαγορεύτηκε από οικονομικούς παράγοντες. Και κατέληξαν τελικά στην υποψηφιότητα Πτωχού;

Η επιλογή ήταν, όπως με διαβεβαίωναν και οι δημοσιογράφοι των Αθηνών, ο κ. Βλάσσης, βουλευτής Αρκαδίας, στέλεχος παλαιό της Πολιτικής Άνοιξης. Θα δείτε δεκάδες τέτοια στελέχη είναι διασκορπισμένα και έχουν ένα μέρος του κρατικού μηχανισμού αυτή τη στιγμή. Επί τρία χρόνια εκινείτο σε μια συγκεκριμένη κατεύθυνση. Ήταν ο άνθρωπος ο οποίος οργάνωνε τις εκδηλώσεις τις σχετικές με το φυσικό αέριο. Ψάξτε τις εφημερίδες, όταν γίνονταν αυτές εκδηλώσεις, να δείτε ποιοι συμμετείχαν. Και ξαφνικά ενώ ήταν πάρα πολύ κοντά η ανακοίνωσή του, δε έγινε. Δεν θέλω να αναφερθώ σε παρασκήνια, δεν έγινε, και ανακοινώθηκε ο κύριος Πτωχός.

Έπαιξε ρόλο η δικιά σας στάση απέναντι σε αυτό;

Κανένα ρόλο. Εμένα ήταν αποφασισμένο το τέλος μου και το ήξερα αυτό πάρα πολύ καλά. Υπήρχαν συγκεκριμένες ενέργειες, αποκορύφωμα ήταν το αντιπλημμυρικό της Καλαμάτας, όπου πήγα στον κύριο Κουτσογιάννη τον καθ’ ύλην αρμόδιο καθηγητή του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και Πρόεδρο του Τμήματος που μου έδωσε μια έκθεση από την οποία προκύπτει ότι δεν χρειάζεται το αντιπλημμυρικό αυτό, μια ανάθεση 85 εκατομμυρίων ευρώ.

Το ίδιο σύστημα είναι πίσω από αυτό, όπως και στο φυσικό αέριο; Το ίδιο σύστημα είναι πίσω από το αντιπλημμυρικό της Καλαμάτας;

Παρ’ όλα αυτά ήξερα πού θα οδηγούσε όλη αυτή η κατάσταση, αλλά τράβηξα τη μπόρα μου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages