Ομόφωνο Ψήφισμα του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Γαργαλιάνων για τα Πρωτοδικεία - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2024

Ομόφωνο Ψήφισμα του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Γαργαλιάνων για τα Πρωτοδικεία

 


Οι δικαστηριακές δομές στο Δήμο Τριφυλίας (Πρωτοδικείο Κυπαρισσίας και Ειρηνοδικείο Πλαταμώδους (Γαργαλιάνοι), οι οποίες λειτουργούν υποδειγματικά επισήμως πάνω από 150 χρόνια ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ να καταργηθούν.

 Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ένα συντριπτικό χτύπημα, ένα oλέθριο λάθος, το οποίο ξεπερνά τα όρια της λογικής με ολέθριες συνέπειες και ευθύνες.
  Η ανεπιθύμητη κατάργηση του Πρωτοδικείου Κυπαρισσίας και του Ειρηνοδικείου Πλαταμώδους (Γαργαλιάνοι) θα σημάνει την υποβάθμιση του Δήμου Τριφυλίας γενικά και της πόλης μας ειδικότερα.
Η οποιαδήποτε σκέψη για κατάργηση θα πλήξει την ποιότητα και την καθυστέρηση της δικαιοσύνης προς τους πολίτες.
Στο γενικότερο πνεύμα συρρίκνωσης κ φραγμού ο Δήμος μας πρέπει να αντισταθεί και να υπερασπιστεί με όλες του τις δυνάμεις τα δικαιώματά του με αποφασιστικότητα και μαχητικότητα. Με την ίδια πυγμή που έχουμε υποδείξει ως δημοτική αρχή.
Καλούμε λοιπόν το παρόν ψήφισμα να επιδοθεί προς τον Δήμαρχο Τριφυλίας κ. Γιώργο Λεβεντάκη και όλες τις δημοτικές παρατάξεις,φορείς συλλόγους κ.λ.π να αναλάβουν την ευθύνη υπεράσπισης των δικαίων αιτημάτων του Δήμου.
Σε συνέχεια των ανωτέρω, το Τοπικό Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Γαργαλιάνων με απεριόριστο σεβασμό και κατανόηση στα προβλήματα που συνεπάγονται στην επαπειλούμενη κατάργηση του Πρωτοδικείου Κυπαρισσίας και του Ειρηνοδικείου Πλαταμώδους (Γαργαλιάνοι), εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά του και τίθεται ομόφωνα στο πλευρό του Δικηγορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας.
Γαργαλιάνοι, 17 Ιανουαρίου 2024
Τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Γαργαλιάνων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages