Νέα “Τριφυλιακή Εστία” με αφιέρωμα στον Πέτρο Μπίκο - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2024

Νέα “Τριφυλιακή Εστία” με αφιέρωμα στον Πέτρο Μπίκο


 
Το καταξιωμένο για την ποιότητά του περιοδικό “Τριφυλιακή Εστία” παραμένει ζωντανό παρά τις πολύ μεγάλες δυσκολίες και κυκλοφόρησε νέο τεύχος με αφιέρωμα στον αείμνηστο Τριφύλιο λογοτέχνη Πέτρο Μπίκο, ο οποίος είχε βάλει τον δικό του λίθο για την ανάδειξη της “Τριφυλιακής Εστίας” ως περιοδικού των γραμμάτων και της πνευματικής και καλλιτεχνικής δημιουργίας των ανθρώπων της περιοχής…

Όπως σημειώνει ο υπεύθυνος του περιοδικού, Γιώργος Παναγιωτακόπουλος, το νέο τεύχος της “Τριφυλιακής Εστίας” “έχει στόχο να εκπληρώσει το οφειλόμενο χρέος προς τον αείμνηστο Τριφύλιο λογοτέχνη Πέτρο Μπίκο για την προσφορά του στη λογοτεχνία και στα ελληνικά γράμματα, καθώς και για την συνεργασία του - για πολλά χρόνια- και την ανεκτίμητη προσφορά του στο παρόν περιοδικό.

Ο Πέτρος Μπίκος, ο άνθρωπος, ο δημιουργός με το σημαντικό έργο, ήταν πάντα κοντά στον Σύλλογο και στο περιοδικό, υπήρξε συνεργάτης του από τα πρώτα χρόνια της έκδοσής του και αργότερα μέλος της συντακτικής επιτροπής επί σειρά ετών. Θα τον θυμόμαστε με αγάπη, θα σκύβουμε στο έργο του και θα είναι για πάντα στην καρδιά μας.

Ευχαριστούμε τους συνεργάτες του αφιερώματος για την εργώδη τους προσπάθεια να φωτίσουν, να αναδείξουν και να αποτιμήσουν το έργο του Πέτρου Μπίκου. Ο αναγνώστης που συνδιαλέγεται για πρώτη φορά με τον συγγραφέα και άνθρωπο, αποκτά μια συνοπτική αλλά επαρκή εικόνα για το έργο του. Όλοι τους έδωσαν ό,τι καλύτερο είχαν και βοήθησαν ουσιαστικά ώστε να πραγματοποιηθεί η έκδοση του παρόντος τεύχους.

Ιδιαίτερα ευχαριστούμε την κόρη του Πέτρου Μπίκου, Έφη, για τις συζητήσεις που είχαμε, για τις σημαντικές πληροφορίες, καθώς και για το υλικό που μας έδωσε (φωτογραφίες και ανέκδοτα κείμενα). Επίσης ευχαριστούμε τον Κώστα Ζωτόπουλο για τα κείμενά του, την συνολική και έμπρακτη συνεργασία του για την ολοκλήρωση του αφιερωματικού αυτού τεύχους. Τέλος, ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον αγαπητό φίλο ζωγράφο Θανάση Μακρή για το πορτρέτο του Πέτρου Μπίκου που κοσμεί το εξώφυλλο του περιοδικού”.

Στο νέο τεύχος γράφουν, εκτός από τον Κώστα Ζωτόπουλο, ο Τέλης Γκιουλής, ο Αυγερινός Ανδρέου, ο Θανάσης Λιακόπουλος, ο Δημήτρης Γιάκος, ο Μιχάλης Δελησάββας, ο Ανδρέας Παναγόπουλος, ο Άγγελος Λάππας, η Σταυρούλα Γιαννιά, ο Στάθης Παρασκευόπουλος, ο Κώστας Κόλλιας, ο Ηλίας Τσιμπλής

Η “Τριφυλιακή Εστία” πωλείται στα βιβλιοπωλεία της Κυπαρισσίας και στην Αθήνα στο βιβλιοπωλείο “Ναυτίλος”. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages