Στην Βουλή η άρση ασυλίας Μαντά και 3 βουλευτών της Πελοποννήσου για υπόθεση του 2018 - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2024

Στην Βουλή η άρση ασυλίας Μαντά και 3 βουλευτών της Πελοποννήσου για υπόθεση του 2018

 




ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ σεισμός για την υπόθεση του 2018

Η Ολομέλεια της Βουλής αναμένεται να συζητήσει την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου την αίτηση άρσης ασυλίας τεσσάρων βουλευτών από τρεις νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τους βουλευτές Περικλή Μαντά (ΝΔ) από τη Μεσσηνία, Γιώργο Γαβρήλο (ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ) από την Αργολίδα, Ανδρέα Πουλά (ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ) επίσης από την Αργολίδα και Μαριλένα Σούκουλη-Βιλιάλη (ΝΔ) από την Κορινθία.

Η Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας ενέκρινε ομόφωνα την πρόταση για άρση της ασυλίας των εν λόγω βουλευτών, οι οποίοι παραπέμπονται για θέμα που αφορά το 2018, όταν και ήταν περιφερειακοί σύμβουλοι της Πελοποννήσου.

Η απόφαση αναμένεται να ληφθεί κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής. Η αίτηση άρσης ασυλίας έρχεται να υπογραμμίσει τη σημασία της νομικής διερεύνησης των κατηγοριών, ανεξαρτήτως πολιτικής ιδιότητας των εμπλεκομένων.

Ακόμα πιο συγκεκριμένα, η Βουλή συζητά την άρση «για τη φερόμενη ως τελεσθείσα αξιόποινη πράξη της παράβασης καθήκοντος (α.1, 13, 14, 16, 17, 18, 26, 27, 46 παρ. 1, 51, 53, 57, 79 και 259 Π.Κ.), σχετικά με την έκδοση και υπογραφή εκ μέρους τους της υπ’ αριθμ. 114/10.4.2018 απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου για την ανάκληση συντελεσμένης απαλλοτρίωσης, υπό την ιδιότητά τους ως μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages