Δωρεάν υγεία και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ζητούν οι συνταξιούχοι της Μεσσηνίας - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2024

Δωρεάν υγεία και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ζητούν οι συνταξιούχοι της Μεσσηνίας



 Συγκέντρωση θα πραγματοποιήσει το Σωματείο Συνταξιούχων ΕΦΚΑ Μεσσηνίας, την Τετάρτη στις 10:30 το πρψί στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας, και στην συνέχεια θα ακλυθήσει πορεία στο ΚΥ Καλαμάτα
ς.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

Η υποβάθμιση του Κ.Υ. Καλαμάτας συνεχίζεται σαν αποτέλεσμα της πολιτικής όλων των κυβερνήσεων διαχρονικά που θεωρούν την προστασία της υγείας του λαού κόστος, μειώνοντας συνεχώς την χρηματοδότηση του Δημοσίου Συστήματος Υγείας και προωθώντας παράλληλα την εμπορευματοποίηση της υγείας και την ενίσχυση του ιδιωτικού τομέα.

Τα τελευταία χρόνια το μόνιμο ιατρικό προσωπικό έχει μειωθεί στο 1/3 (από 60 περίπου όταν λειτουργούσε ως ΙΚΑ σε 20 σήμερα σαν Κ.Υ.)

Ειδικά το οδοντιατρικό που κινδυνεύει να κλείσει, στο πρώην ΙΚΑ υπηρετούσαν 8 οδοντίατροι . Σήμερα λειτουργεί με 2 οδοντίατρους, ο ενας εξυπηρετεί οδοντοπροσθετικά περιστατικά και είναι στο όριο της συνταξιοδότησης. Από τις 2 οδοντοτεχνίτριες που υπηρετούν σήμερα, η μία είναι με προσωρινή μετακίνηση από Αθήνα.

Καλούμε το λαό της Καλαμάτας, τους συνταξιούχους σε ξεσηκωμό για να μην κλείσει το οδοντοπροσθετικό τμήμα, πού εξυπηρετεί εκατοντάδες περιστατικά όχι μόνο από την Μεσσηνία αλλά και από τους όμορους νομούς.

Να γίνουν οι απαραίτητες προσλήψεις οδοντιάτρων και οδοντοτεχνιτών, στο Κ.Υ. Καλαμάτας ώστε να συνεχιστεί την λειτουργία του οδοντιατρικού τμήματος.

Να ενισχυθεί το κέντρο υγείας, με τις αναγκαίες προσλήψεις όλων των ιατρικών ειδικοτήτων γιατί αντίστοιχα προβλήματα υποστελέχωσης υπάρχουν και σε άλλα τμήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages