250 μαθητές έστειλαν μηνύματα αποδοχής και σεβασμού στη διαφορετικότητα από τα Φιλιατρά - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Σάββατο 13 Απριλίου 2024

250 μαθητές έστειλαν μηνύματα αποδοχής και σεβασμού στη διαφορετικότητα από τα Φιλιατρά

 


Η δράση είχε τίτλο «Όλα τα χρώματα στην ίδια κατσαρόλα» και στόχος των μαθητών ήταν να ευαισθητοποιήσουν όλους τους συμπολίτες τους στην αποδοχή, το σεβασμό της διαφορετικότητας, τη συμπερίληψη, την αλληλεγγύη και με συμβολικό τρόπο, ζωγραφίζοντας με κιμωλία το αχνάρι των παπουτσιών τους ο ένας μαθητής δίπλα στον άλλο, μέσα σε ένα προκαθορισμένο πλαίσιο, να δείξουν πως «Χωράμε, κι ας διαφέρουμε!».

H συντονίστρια της δράσης, Μαρία Χονδρογιάννη, από το 2ο Νηπιαγωγείο Φιλιατρών, σημείωσε χθες σχετικά: «250 μαθητές 9 σχολικών μονάδων των Φιλιατρών έστειλαν χθες (σ.σ. προχθές) 10 Απριλίου από την πλατεία της μικρής μας πόλης μήνυμα αποδοχής, σεβασμού στη διαφορετικότητα, ενότητας και ειρήνης μεταξύ των ανθρώπων. Με πολύχρωμες κιμωλίες ο ένας δίπλα στον άλλον άφησαν το αχνάρι τους δηλώνοντας πως όλοι χωράμε! Πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές που συμμετείχαν, ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς για την άψογη συνεργασία και την επί της ουσίας ανταπόκριση στο κάλεσμα, μια μεγάλη ευχή: η συμπερίληψη να μην αποτελεί ζητούμενο αλλά δεδομένο…!».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages