2 συλλήψεις για πρόκληση πυρκαγιάς σε αγροτοδασικές εκτάσεις σε Κυπαρισσία και Μεσσηνία - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη 4 Απριλίου 2024

2 συλλήψεις για πρόκληση πυρκαγιάς σε αγροτοδασικές εκτάσεις σε Κυπαρισσία και Μεσσηνία

 


Και πρόστιμο από 500 ευρώ σε κάθε περίπτωση

Συνελήφθη τη Δευτέρα, 01 Απριλίου 2024, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Καλαμάτας, ημεδαπός, ως υπαίτιος πρόκλησης πυρκαγιάς εντός αγροτοδασικής έκτασης, στη Δ.Ε. Πεταλίδι, της Τ.Κ. Νερόμυλου, του δήμου Μεσσήνης Μεσσηνίας. Στον ανωτέρω επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, αξίας 500€.

Συνελήφθη την Τρίτη, 02 Απριλίου 2024, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Γαργαλιάνων, ημεδαπή, ως υπαίτια πρόκλησης πυρκαγιάς σε δασική έκταση, στην περιοχή Αρβανιτάκι, της Δ.Ε. Κυπαρισσίας, του δήμου Τριφυλίας Μεσσηνίας. Στην ανωτέρω επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, αξίας 500€.

Μπαράζ πυρκαγιών- Δρομολογείται η ισχύ της απαγόρευσης καύσης από τις 15 Απριλίου

Σύμφωνα με πληροφορίες του MessiniaLive, εξετάζεται το ενδεχόμενο να ληφθεί απόφαση την Περιφέρεια Πελοποννήσου ώστε να ισχύει η απαγόρευση καύσης των υπολειμμάτων από τους αγρούς κατά 15 μέρες νωρίτερα, απ’ ότι ισχύει σήμερα. Λόγω των πολλών περιστατικών πυρκαγιών που φέτος έχουν ξεκινήσει πολύ νωρίτερα, λόγω και του άνυδρου χειμώνα, δρομολογείται η απόφαση η απαγόρευση καύσης να ξεκινά από τις 15 Απριλίου, και όχι μαζί με την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου την πρωτομαγιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages