Θερμή υποδοχή του Γρηγόρη Χαλιακόπουλου στο 3ο Δημοτικό σχολείο Κυπαρισσίας - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Κυριακή 14 Απριλίου 2024

Θερμή υποδοχή του Γρηγόρη Χαλιακόπουλου στο 3ο Δημοτικό σχολείο Κυπαρισσίας

 


Την Πέμπτη 11 Απριλίου, στο πλαίσιο δράσεων για την ενίσχυση της φιλαναγνωσίας, είχαμε τη χαρά και την τιμή να φιλοξενήσουμε στο σχολείο μας τον συγγραφέα κ. Χαλιακόπουλο Γρηγόρη. Ο δημοφιλής συγγραφέας ανταποκρίθηκε με προθυμία στο κάλεσμα της εκπαιδευτικού του σχολείου μας και υπεύθυνης της σχολικής δανειστικής βιβλιοθήκης, κ. Δικοπούλου Κατερίνας, και της διευθύντριας, κ. Μιχαλαρέα Αγγελικής.

 Τα παιδιά, αφού προσέφεραν ενθουσιασμένα στον κ. Χαλιακόπουλο τα δωράκια που του είχαν ετοιμάσει τις προηγούμενες ημέρες, τον άκουσαν συνεπαρμένα να μιλά για τη συγγραφική διαδικασία, για τις χαρές και τις δυσκολίες του επαγγέλματος και για τα βαθιά ανθρώπινα μηνύματα που κρύβονται στα βιβλία του. Κατόπιν, συζήτησαν για δύο βιβλία του κ. Χαλιακόπουλου, το “Το δάκρυ του Μουτζούρη” και το “Το φάντασμα της βιβλιοθήκης”, τα οποία είχαν διαβάσει οι μαθητές το προηγούμενο χρονικό διάστημα στο σπίτι, αλλά και στην τάξη τους με τους/τις υπεύθυνους/ες εκπαιδευτικούς. Στη συνέχεια, ο κ. Χαλιακόπουλος είχε την ευγενή καλοσύνη να προσφέρει στο σχολείο μας ένα υπογεγραμμένο χειρόγραφο του πρώτου του ποιήματος, το οποίο είχε γράψει σε εφηβική ηλικία, και να υπογράψει πλήθος βιβλίων των μαθητών/τριών. Τέλος, μας υποσχέθηκε να επισκέπτεται το σχολείο μας κάθε χρόνο και δεσμευτήκαμε να ξεκινήσουμε μια γόνιμη συνεργασία μεταξύ της Κυπαρισσίας και της Αιγύπτου, όπου και κατοικεί μόνιμα τον τελευταίο καιρό.

Ευχαριστούμε ολόψυχα τον κ. Χαλιακόπουλο για την τιμή που μας έκανε να επισκεφθεί το σχολείο μας. Ανυπομονούμε για τις πολύ όμορφες δράσεις που έρχονται προσεχώς. Ευχαριστούμε θερμά και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων που, όπως πάντα, ήταν παρών προσφέροντας κεράσματα και βοηθώντας με κάθε τρόπο την εκδήλωσή μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages