Συναγερμός στη Μεσσηνία για τις πυρκαγιές: Αρκετές οι συλλήψεις τις τελευταίες μέρες - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τετάρτη 10 Απριλίου 2024

Συναγερμός στη Μεσσηνία για τις πυρκαγιές: Αρκετές οι συλλήψεις τις τελευταίες μέρες


 Προβληματίζουν οι παρατεταμένες υψηλές θερμοκρασίες και η ανομβρία. Σε αυξημένη ετοιμότητα το Πυροσβεστικό Σώμα. «Οι καιρικές συνθήκες δεν είναι σύμμαχός μας», λέει ο δήμαρχος Καλαμάτας.

Σε συναγερμό έχουν τεθεί οι υπηρεσίες που εμπλέκονται με την κατάσβεση των πυρκαγιών, δεδομένου ότι οι κλιματικές συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα ευνοούν την εκδήλωση πρόωρων πυρκαγιών.

Ενδεικτικό της κινητοποίησης των αρχών είναι το γεγονός ότι τις τελευταίες μέρες στη Μεσσηνία πραγματοποιήθηκαν αρκετές συλλήψεις για πρόκληση πυρκαγιών σε αγροτικές αγροτοδασικές εκτάσεις.

Αναλυτικά, από 29/3 έως 6/4, ανακριτικοί υπάλληλοι της Π.Υ. Καλαμάτας προχώρησαν σε 3 συλλήψεις, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας. Οι συλλήψεις έγιναν σε περιοχές του δήμου Μεσσήνης (Μπούκα, Νερόμυλος, Λογγά) και σε όλες τις περιπτώσεις επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 500 ευρώ.

Σημειώνεται ότι την τελευταία εβδομάδα, επίσης σε περιοχή του δήμου Μεσσήνης, επιβλήθηκε πρόστιμο 500 ευρώ σε ημεδαπό, ο οποίος δεν διέθετε τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα, κατά τη διάρκεια καύσης σε υπολείμματα κλαδέματος, εντός αγροτικής έκτασης

Ενδεικτικές της ανησυχίας που υπάρχει για την επερχόμενη αντιπυρική περίοδο είναι οι αναφορές του δημάρχου Καλαμάτας, Θανάση Βασιλόπουλου, κατά τη διάρκεια της πρόσφατης (3/4) συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages