ΑΡΘΡΟ: Οι πολιτικοί άρχοντες της Μεσσηνίας ας κοιτάξουν κατάματα του Ψηφοφόρους τους - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2009

ΑΡΘΡΟ: Οι πολιτικοί άρχοντες της Μεσσηνίας ας κοιτάξουν κατάματα του Ψηφοφόρους τους

Η Πρόκληση του 2009 για την Μεσσηνία είναι πολλαπλή. Τα στοιχήματα που οφείλει να αποδείξει η Πολιτική ηγεσία του τόπου μας είναι πολυεπίπεδα.
Μια Μεσσηνία που στην αυγή του νέου χρόνου παραμένει χωρίς εθνικό δρόμο Ευρωπαικών προδιαγραφών, ένας Νομός που περιμένει το 2010 την επένδυση της ΠΟΤΑ, μια περιοχή που αναμένει τις επενδύσεις αρκετές εκ των οποίων απομακρύνονται για διάφορους λόγους απο τον τόπο όπως το Αιολικό Πάρκο στην Κορώνη, όπως οι Βιομηχανικές περιοχές και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.
Η Ιστορία μας δείχνει ότι ‘όσο πιο πίσω γυρίζουμε, τόσο πιο μπροστά στο μέλλον βλέπουμε’ όπως είχε αναφέρει ο Ουίνστον Τσώρτζιλ για να αποδείξει ότι στο παρελθόν βρίσκουμε τι θα περιμένουμε στο μέλλον. Αυτό το μέλλον που ως φως αποζητούν οι νέοι άνθρωποι που επιθυμούν να επανέλθουν στην Μεσσηνιακή Γη και να δραστηριοποιηθούν. Τέτοια φωτεινά παραδείγματα υπάρχουν όπως αυτά που ειπώθηκαν στη πρόσφατη συνέντευξη του Συλλόγου Μεσσήνιων Φοιτητών. Διότι το μέλλον ανήκει στην νεολαία και τα παιδά μας. Αυτά έχουν τον πρώτο λόγο και όχι τον ξύλινο εμπαιγμό απο ψεύτικα πολιτικά παχιά λόγια που ξεστομίζοντας λίγο πριν την έλευση κάθε προεκλογικής περιόδου.
Κάποιες φορές όταν τα προβλήματα ζώνουν πόλεις του Νομού οι βουλευτές μας δεν κάνουν επίκαριες ερωτήσεις στη Βουλή ακόμα και όταν χάνονται υπηρεσίες, ευκαιρίες, δουλειές, παρά μόνο σε ορισμένες ξεχωριστές περιπτώσεις. Δεν είναι τυχαίο που στα χωριά ακούμε απο τους κατοίκους όλο και πιο σκληρά λόγια για την Πολιτική.
ΟΙ πολιτικοί ταγοί του τόπου ποτέ δεν είδαν τους ψηφοφόρους τους στα μάτια, εκεί που οφείλουν να λογοδοτούν, εκεί που μπορουσαν να αντλήσουν δύναμη, λες και ενδιαφέρονται μόνο για την Πολιτική τους επιβίωση και την μετεξέλιξή τους απο την μια καρέκλα στην άλλη. Ο λόγος των αρχόντων μας πρέπει να διαφοροποιηθεί και να προσεγγίσει τα μηνύματα των καιρών, τα κελεύσματα της Εποχής που αρχίζει.
Για την Μεσσηνία οι πολλαπλές προκλήσεις πρέπει το 2009 να εκπληρωθούν αν αναλογιστούμε ότι μέχρι σήμερα δεν υπάρχει ξεκάθαρος σχεδιασμός για τον Αναπτυξιακό προσανατολισμό του τόπου μας. Θέλουμε επομένως έμφαση στον πρωτογενή ή τριτογενή τομέα; Θέλουμε άραγε τουρισμό και αγροτικό μέλλον παράλληλα ή ακόμα αναζητούμε το μέλλον μέσα απο μελέτες, ημερίδες, συνέδρια και συνεντεύξεις; Αυτή την φορά ας κατανοήσουν ότι το Μέλλον ανήκει σε εκείνους που ονειρεύονται και όχι σε εκείνους που το αποποιούνται. Γιατί το Αύριο έχει έρθει προ πολλού....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages