Κυκλοφοριακό και Επιτροπές συγρότησης έργων στο στόχαστρο του Δ.Σ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2009

Κυκλοφοριακό και Επιτροπές συγρότησης έργων στο στόχαστρο του Δ.Σ

ΜΕ μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται την Δευτέρα στις 6.30 το απόγευμα η συζήτηση για την κυκλοφοριακή μελέτη στο οικείο Δ.Σ. Κυπαρισσίας καθώς το πόνημα έχει παραδοθεί από τις ημέρες των εορτών στον Δήμο Κυπαρισσίας προκειμένου να επεξεργαστεί από Ειδική επιτροπή και να ψηφιστεί με νέες προτάσεις στο Σώμα.
ΑΛΛΑΖΕΙ Ο ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ
Πιο αναλυτικά στη συνεδρίαση θα τεθεί το θέμα της παραλαβής μελέτης του έργου Υπεραστικών οδών και αστικών Αρτηριών του Δήμου καθώς και η μελέτη Σήμανσης οδών και Κόμβων της πόλης της Κυπαρισσίας. Σε ότι αφορά την πρώτη μελέτη υπάρχουν επισημάνσεις και προτάσεις για διευθέτηση του κυκλοφοριακού φόρτου στους κεντρικούς άξονες των οδών 25ης Μαρτίου και Ελευθερίου Βενιζέλου αλλά και μονοδροήσεις με πιθανότητα σε τμήμα κοντά στην περιοχή το ΚΤΕΛ και της Μητρόπολης, αλλά και η ρύθμιση οδών στην περιοχή διεξαγωγής της Λαικής αγοράς και του γύρω χώρου. Παράλληλα θα τεθεί επι τάπητος το θέμα της διαμόρφωσης χώρων στάθμευσης που υπάρχουν κάτω από τις αποθήκες του ΟΣΕ καθώς ο Δήμος βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την Διοίκηση του οργανισμού για την παραχώρηση του χώρου, αλλά και του διαμορφωμένου χώρου στο παλιό κτίριο της Ε.Τ.Ε. που προορίζεται για Πνευματικό Κέντρο. Εξάλλου άγνωστο παραμένει τι θα συμβεί για τον προαύλιο χώρο του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Αθανασίου καθώς υπάρχει διάσταση απόψεων μεταξύ Δήμου και Μητρόπολης για το παραπάνω ζήτημα, ενώ ενδιαφέρον παρουσιάζει και ο μικρός περιμετρικός της πόλης που θα εκκινεί απο την περιοχή Χρονόπουλου και θα καταλήγει στον εθνικό δρόμο προς Φιλιατρά.
ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ
Πολιτικό ενδιαφέρον πιθανόν να παρουσιαστεί στο άλλο μεγάλο θέμα της συνεδρίασης που αφορά τον ορισμών Επιτροπών και τοποθέτηση δημοτικών συμβούλων ως μέλη για την συγκρότηση διαφόρων Επιτροπών παραλαβής έργων για την διετία και ορισμό Επιτροπών που αφορούν την διενέργεια διαγωνισμών, προμηθειών και αξιολόγησης αποτελεσμάτων και απ ευθείας ανάθεσης προμηθειών. Σε αυτό το σημείο με ενδιαφέρον αναμένεται η τοποθέτηση των συμβούλων που πρόσφατα στην ψηφοφορία των Δημαιρεσιών ψήφισαν διαφορετικά απο την πρόταση του Δημάρχου, εγείροντας θέμα συνοχής της πλειοψηφικής παράταξης. Μάλιστα ο κ. Δήμαρχος σε δηλώσεις στην εφημερίδα μας είχε τόνισε ότι θα αναμείνει στις συνεδριάσεις τις απόψεις των ‘ανταρτών’ συμβούλων και σε άλλες δηλώσεις του στον τοπικό Τύπο είχε εκφράσει την άποψη ότι οι διαφωνούντες αν ήθελαν θα μπορούσαν να ανεξαρτητοποιηθούν κάτι που όμως έχουν αποκλείσει οι ίδιοι προς το παρόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages