Ετοιμάζονται με τρακτέρ να κατέβουν Καλαμάτα οι αγρότες; - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2009

Ετοιμάζονται με τρακτέρ να κατέβουν Καλαμάτα οι αγρότες;

Παρασκευή 23/1/2009
ΜΕ προσυγκεντρώσεις θα επιμείνουν οι αγροτες της Μεσσηνίας για την κλιμακωτή διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων τους απο την κεντρική εξουσία και την Κυβερνηση με άμεσες λύσεις πέρα απο τις πρόσφατες εξαγγελίες απο τον αρμόδιο Υπουργείο. Την ίδια ώρα το κλίμα διαμορφώνεται απο τους αγροτικούς συλλόγους και συνεταιρσμούς υπερ μιας συγκεκριμένης παράστασης διαμαρτυρίας στο Νομό μας.
ΤΗΝ ίδια ώρα με μεγάλη συμμετοχή αναλύθηκαν διεξοδικά τα προβλήματα που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο, με έκδηλο το ενδεχόμενο δυναμικών κινητοποιήσεων στο νομό, σε σύσκεψή τους στη Χώρα οι αγροτικοί φορείς απο όλη την Δυτική Μεσσηνία. Το ψήφισμα του Αγροτικού Συλλόγου Φιλιατρών εστιάζει εξάλλου τόσο στις χαμηλές τιμές σε ελαιόλαδο και κηπευτικά, στο αυξημένο καλλιεργητικό κόστος, στην θωράκιση του εισοδήματος των αγροτών αλλά και στην ουσιαστική χάραξη εθνικής πολιτικής για το ελαιόλαδο που ακούγεται χρόνια τώρα αλλά χωρίς αποτέλεσμα.
ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΚΑΙ Η ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ
Η απόγνωση καταγράφηκε απο τους περισσότερους αγρότες που ήταν παρών και η κατάσταση θεωρείται έκκρυθμη σε πολλές κατεξοχήν αγροτικές περιοχές. Το ψήφσμα και η ανοικτη πρόσκληση που έστειλε ο Σύλλογος αναφέρει μεταξύ άλλων ότι¨"Ζητάμε από όλους τους αγρότες της Μεσσηνίας να επικοινωνήσουν με τον Αγροτικό Σύλλογο Φιλιατρών για την καλύτερη και δυναμικότερη οργάνωση των κινητοποιήσεων». Οπως σημειώνεται, η επικοινωνία μπορεί να γίνεται στο τηλέφωνο/φαξ του συλλόγου που είναι 27610 34385 και στα κινητά τηλέφωνα 6932-466555 και 6974-417680.Να σημειώσουμε δε ότι ήδη προετοιμάζεται η πρώτη κοινή συνάντηση αγροτικών συλλόγων και αγροτών, ίσως σήμερα ή τις επόμενες μέρες, καθώς οι πρώτες επαφές έχουν ήδη γίνει μεταξύ τους. Επίσης με έγγραφο που έχουν στείλει προς την ΕΑΣ Μεσσηνίας ζητούν άμεσα να γίνει μια συνάντηση των διοικητικών τους συμβουλίων για να συζητηθούν θέματα που αφορούν τον αγροτικό κόσμο της περιοχής, όπως και να συζητήσουν για το ψήφισμα της σύσκεψης της ΠΑΣΕΓΕΣ που έγινε στις 15 του μηνός."Οπως δήλωσε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Φιλιατρών Αριστοτέλης Καναβός, ήδη έχουν έρθει σε επαφή με τον Αγροτικό Σύλλογο Χώρας, τον "Νηλέα", μεμονωμένους παραγωγούς, ώστε να κουβεντιάσουν τα προβλήματα που τους απασχολούν και να δραστηριοποιηθούν το συντομότερο δυνατό. Σημείωσε δε χαρακτηριστικά: «Τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου δεν είναι τοπικά, αφορούν όλους τους αγρότες. Ολοι η αγρότες όλης της χώρας βράζουμε μέσα στο ίδιο καζάνι. Βρισκόμαστε στην διαδικασία των συζητήσεων για να δούμε και εμείς τι θα κάνουμε». Τέλος προσυγκεντρώσεις θα γίνουν εκτός απο την Πύλο μετά τη πρόσφατη κινητοποίηση σε Χώρα, Γαργαλιάνους, Φιλιατρά στις πλατείες των Δήμων με τρακτερ και δεν αποκλείεται είτε κινητοποίηση με τρακτέρ στη Καλαμάτα είτε συμμετοχή την Δευτέρα στην συγκέντρωση που γίνεται στον Ισθμό Κορίνθου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages