Ενωτικός και λαμπρός ο Εορτασμός των Θεοφανείων στη Κυπαρισσία - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2009

Ενωτικός και λαμπρός ο Εορτασμός των Θεοφανείων στη Κυπαρισσία


ΜΕ την πρέπουσα θρυσκευτική μεγαλοπρέπεια πραγματοποιήθηκε στο Λιμάνι Κυπαρισσίας η Τελετή καθαγιασμού των Υδάτων, παρουσία χιλιαδών πιστών που κυριολεκτικά πλημμύρισαν τις εξέδρες της Αποβάθρας, το λιμανιού και της ευρύτερης περιοχής για να συμμετέχουν στην λαμπρή ημέρα.
Αρχικά μετά την Θεία Λειτουργία ετελέστη ο αγιασμός στον Ιερό Ναό Ευαγγελίστριας Θεοτόκου προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Τριφυλίας- Ολυμπίας κ. Χρυσοστόμου και του Ιερού κλήρου. Στο Ναό παρέστησαν εκτός απο τον Δήμαρχο Κυπαρισσίας κ. Σαμπαζιώτη που χρόνια τώρα ειναι Ιεροψάλτης στον συγκεκριμένο Ναό, οι αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι, ο πρώην βουλευτής κ. Γιάννης Γιαννακόπουλος και εκπρόσωποι του Λιμενικού σταθμού Κυπαρισσίας, την Αστυνομικής υποδιεύθυνσης και των άλλων αρχών της πόλης. Με μια σεμνή πομπή κατευθύνθηκαν στο λιμάνι που είχε στηθεί ειδική εξέδρα για την καθιερωμένη τελετή. Εκει παρά το κρύο ο κόσμος παρακολούθησε τη τελετή ρίψης του Τιμίου Σταυρού απο τον Μητροπολίτη κ. Χρυσόστομο στα ύδατα του λιμανιού με την φώτιση που όπως τόνισε αργότερα πρέπει να διακατέχει τους ανθρώπους. Το Τίμιο Ξύλο ανέσυρε ο αθλητής του ΝΟ.ΚΥ Χρήστος Παναγιωτόπουλος στον οποίο ως ενθύμιο για την ημέρα χάρισε ο Μητροπολίτης έναν χρυσό Σταυρό με ανάγλυφη την ημερομηνία των Θεοφανείων. Παρών στη τελετή ήταν και οι νέοι Αντιδήμαρχοι κ. Γρηγόρης Γκότσης, Ζαχ. Κανελλόπουλος και Παναγιώτης Φωτεινόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages