Η Αντιπολίτευση σε Επιτροπές δημοπρασιών...κυβερνά με τη πλειοψηφία! - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2009

Η Αντιπολίτευση σε Επιτροπές δημοπρασιών...κυβερνά με τη πλειοψηφία!

Τρίτη 20/1/2009
ΜΕ μια εύστοχη πολιτική κίνηση στο Δ.Σ. Κυπαρισσίας κατάφερε ο Δήμαρχος Κυπαρισσίας να απαντήσει στις προκλήσεις των καιρών αλλά και στα μηνύματα περι εσωστρέφειας και ‘αλαζονείας’ που υποστήριζαν σύμβουλοι της πλειοψηφίας για το μέλλον του Δήμου μέσα απο διευρυμένες δημοκρατικές διαδικασίες, καθώς για πρώτη φορά στις Επιτροπές διαγωνισμών και απευθείας αναθέσεων συμμετέχει η Αντιπολίτευση!
Αρχικά στο Δ.Σ. ορίστηκαν οι επιτροπές σχετικά με την λειτουργία καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος που συγκροτήθηκαν ομόφωνα και αφορούν ως εκλεγμένα πρόσωπα του κ. Ζαχαρία Κανελλόπουλος, τον μηχανικό του Δήμου Γρηγόρη Κανελλόπουλο, τον Θεόδωρο Γκρτίζαλη απο τον Γρηγόρη Γκότση απο την πλειοψηφία. ΟΙ σύμβουλοι στελεχώνουν τις επιτροπές που ορίζει ο Νόμος για την σωστή αδειοδότηση και λειτουργία των καταστημάτων όπως συνέβη και στο παρελθόν. Επίσης ομόφωνα έγινε η παραλαβή μελέτης Υπεραστικών Οδών και Αστικών αρτηριών του Δήμου όπου το κυκλοφοριακό θα τεθεί αναλυτικά σε επόμενη συνεδρίαση του Σώματος, αλλά κατά πλειοψηφία η σήμανση οδών και κόμβων της πόλης που προβλέπει η δεύτερη μελέτη των ειδικών επιστημόνων που συνέταξαν πρόσφατα και παρέδωσαν στο Δήμο. Στην Επιτροπή θα μετέχουν οι κ. Γρηγόρης Γκότσης και Τζίμης Χρονόπουλος αλλά και οι παραγωγικοί φορείς της πόλης όπως ο Εμπορικός σύλλογος και οι αυτοκινητιστές.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ
Στο θέμα των 3 Επιτροπών παραλαβής έργων για απευθέιας αναθέσεις και έργα με μελέτες έγινε μεγάλη συζήτηση όπου κατέληξε σε ψηφοφορία. Αρχικά ο Δήμαρχος κ. Σαμπαζιώτης τόνισε ότι ‘η Επιτροπή παραλαβής έργων είχε αποτελέσει πάγιο αίτημα της μειοψηφίας να μετέχει στην υλοποίηση διαφόρων έργων με σκοπό την σωστή οικονομική διαχείριση των έργων που ακολουθούν και στην διετία που ακολουθεί ο Δήμος δεν έχει να χάσει τίποτα απο την συμμετοχή ενός μέλους στην Επιτροπή αυτή’.
Ο κ. Πετρόπουλος με την σειρά του εξήγησε ότι ‘το πάγιο αίτημα της αντιπολίτευσης υπήρχε για 16 χρόνια όου παρέχόταν η δυνατόητα απο το Νομοθετικό κείμενο χωρίς όμως να επιβάλλει την παρουσία τέτοιων μελών στις Επιτροπής’ για να προσθέσει ότι ‘αφορά τους λόγους που είναι καθαρά πολιτικοί απο την κατ εξαίρεση απευθείας ανάθεσης έργων, ο δε Δήμος μας συνήθισε να μην δείχνει βήματα προόδου στο τομέα αυτό με τα έργα απευθείας αναθέσεων αντί να μειώνονται τελικά να αυξάνονται’. Ακολούθως εξέφρασε την άποψη ότι ‘θεωρούμε μείζον θέμα την διαχείριση της επιτροπής και χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία του Δημάρχου μένοντας στα θετικά, αποτελεί δημοκρατικό άνοιγμα για όλους και ο ρόλος μας είναι αυστη΄ρα υπεύθυνος ώστε να μην προκαλέσει τροχοπέδη για την ανάπτυξη της πόλης οποιαδήποτε ενέργειά μας’. Πάντως απο την αντιπολιτευση προτάθηκαν ως μέλος ο κ. Θανάσης Πετρόπουλος με αναπληρωτή τον κ. Σωτήρη Γιαννόπουλο, πρόταση που ψηφίστηκε στο τέλος της συνεδρίασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages