Σαρωτικές αλλαγές στις Δημαιρεσίες της Κυριακής, θα πετύχουν όμως; - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2009

Σαρωτικές αλλαγές στις Δημαιρεσίες της Κυριακής, θα πετύχουν όμως;

Η μάχη της...καρέκλας κορυφώνεται σήμερα Κυριακή με την εκλογή Προεδρείων στα Δημοτικά Συμβούλια της Τριφυλίας και το Νομού με τις Δημαιρεσίες που διεξάγονται την πρώτη Κυριακή του νέου έτους.
Κύριο γνώρισμα της μάχης που οδηγεί στην τελευταία διετία των δημοτικών Αρχών αποτελεί η αλλαγή πλεύσης απο αρκετούς Δημοτικούς άρχοντες εξασφαλιζοντας ισσοροπίες στο εσωτερικό των παρατάξεών τους αλλά και αλλαγές στην φιλοσοφία διαχείρισης των θεμάτων που απασχολούν κάθε Δήμο. Ωστόσο τις περισσότερες φορές δεν απουσιάζουν οι εσωτερικές διαμάχες αλλά και η εκδλήλωση προθέσεων απο δημοτικούς συμβούλους που εκφράζουν την φιλοδοξία του να ηγηθούν αξιωμάτων συνοδευόμενα με το... ανάλογο αντίτμο της οικονομικής αποζημίωσης για τις υπηρεσίες που προσφέρουν.
ΝΕΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΒΑΖΕΙ ΣΤΟ...ΠΑΙΧΝΙΔΙ Ο ΣΑΜΠΑΖΙΩΤΗΣ ΣΤΗ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ
Ο πονοκέφαλος των Δημάρχων είναι η εκ νέου πλήρωση των θέσεων Αντιδημάρχων και Προέδρων στα Δ.Σ. όπου οι επιλογές και προτάσεις έχουν άμεσο αντίκτυπο στις τοπικές κοινωνίες και πολλές φορές αποτελούν πολιτικές αποφάσεις. Λιγο μετά τις 11 το πρωί ξεκινούν οι Δημαιρεσίες στο μεγαλύτερο Δήμο της Τριφυλίας και χρειάστηκαν 2 φορές να συνεδριάσει κεκελεισμένων των θυρών η παράταξη του Δημάρχου κ. Σαμπαζιώτη για να οδηγηθούν σε ένα συναινετικό σχήμα. Αυτή την φορά δεν έλειψαν οι διαξιφισμοί άλλοτε σε κόσμιο και άλλοτε σε έντονο ύφος για τις τελικές επιλογές αλλά φαίνεται ότι οι αποφάσεις είναι σχχεδόν οριακές.
Ο Δήμαρχος ζήτησε επιτάχυνση του έργου του Δήμου καθώς έχει επωμιστεί μεγάλα βάρη με σημαντικά έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη και όπως αποκάλυψε σε δηλώσεις του στην ‘Σημαία’ φέτος θα δοθεί ιδίατερο βάρος στο έργο του Βιολογικού, της εφαρμογής των Πολεοδομικών ενοτήτων της πόλης όπως η ΠΕ 2, την πλήρη λειτουργία της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου αλλά και των έργων απο το ΄Θησέα’ με έμφαση στα Δ.Δ. και την Άνω Πόλη Κυπαρισσίας μαζί με την δημοτική και κοινοτική οδοποιία. Μάλλον η φετινή χρονιά αποτελεί στοίχημα για τον Δήμο καθώς ο βιολογικός προβλέπεται να ολοκληρωθεί με την αυγή του επόμενου έτους.
Σε ότι αφορά τα πρόσωπα οι πληροφορίες μας συγκλίνουν στην επιλογή για την θέση των Αντιδημάρχων που θα αλλάξουν μεταξύ της τοποθέτησης νέων προσώπων όπως του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου που διατηρεί άριστες σχέσεις με τους πολίτες αλλά χρειάζεται χρόνο για να εξοικιωθεί με τα καθήκοντά του, ο Γρηγόρης Γκότσης που παλιότερα ήταν Νομαρχιακός Σύμβουλος αλλά απο συμβούλους θεωρείται ότι ήταν ο τελευταίος σχεδόν σε ψήφους χωρίς να διατηρεί δικαίωμα υπεροχής αλλά φαίνεται ότι θα επιλεγεί καθώς θεωρείται όχι έχει γνώσεις για το αντικείμενο που θα επιλεγεί πιθανόν ως Αντιδήμαρχος των Διαμερισμάτων, ενώ θα είναι μάλλον Αντιδήμαρχος ο κ. Ζαχαρίας Κανελλόπουλος Πρόεδρος της Β ΕΛΜΕ αλλά δεν αποκλείεται τελευταία στιγμή να αλλάξει εκ νέου με τον κ. Χρονόπουλο ή άλλο πρόσωπο της απολύτου εμπιστοσύνης του Δημάρχου. Έκπληξη θα πρέπει να θεωρείται η πρόταση του Δημάρχου για Πρόεδρος του Δ.Σ. να είναι μια γυναίκα, η δραστήρια ομολογουμένως Γιάννα Κωνσταντέλου. Πάντως στις θέσεις τους ήθελαν να παραμείνουν οι Γκρίτζαλης, Βασιλοπούλου και Πάνος Τσίγγανος ο οποίος μπορει τεελυταία ώρα να στεφθεί Αντιδήμαρχος. Η θέση του Προέδρου της ΔΕΥΑΚΥ μετά την αλλαγή του κ. Γιάννη Σταθόπουλου θα είναι σύμφωνα με τις ενδείξεις άτομο που κατάγεται απο τα χωριά της πόλης και παίζετια μεταξύ του κ. Καρούμπαλη, του κ. Τάκη Γυφτάκη αλλά λόγο διεκδικούν και άλλα πρόσωπα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages