Πολιτικές αποκλίσεις στην πλειοψηφία του Δήμου Κυπαρισσίας ή κάτι άλλο; - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2009

Πολιτικές αποκλίσεις στην πλειοψηφία του Δήμου Κυπαρισσίας ή κάτι άλλο;

ΣΚΛΗΡΟ πολιτικό πόκερ διαφαίνεται στο Δήμο Κυπαρισσίας μετά την μετωπική σύγκρουση σε επίπεδο πολιτικών θέσεων μεταξύ Πάνου Τσίγγανου και Γιώργου Σαμπαζιώτη με αφορμή τις δημαιρεσίες και τις διαρροές με αρνητικές ψήφους στο πρόσωπο της Προέδρου του Δ.Σ. κ. Κωνσταντέλου την οποία ουδείς φαίνεται να αμφισβητεί αλλά η...ζημιά έγινε! Και τούτο διότι οι παρασκηνιακές νεδοπαραταξιακές διαβουλεύσεις διήρκεσαν προ των δημαιρεσιών μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής.
Η σύγκρουση πολιτικών θέσεων καταγράφεται και από δηλώσεις εκατέρωθεν αλλά κυρίως από την εποχή που εκλέχτηκε ο νέος Δήμαρχος καθώς θεωρείται ότι μπορεί μελλοντικά να υπάρξει διάδοχός του αλλά μέσα απο δημοκρατικές διαδικασίες. Εντούτοις το κλίμα ήταν αρνητικό και καταλάγιασε μόλις το θέμα πήρε δημοσιότητα στην κοινή γνώμη της πόλης.
ΘΕΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΘΑΡΑ ΘΕΩΡΟΥΝ ΟΙ ‘ΑΝΤΑΡΤΕΣ’ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ
Στην διαδικασία ψηφοφορίας για 3 φορές στην εκλογή Προέδρου αρνητικά ψήφισαν οι κ. Πάνος Τσίγγανος, η κα Βασιλοπούλου, ο κ. Γκρίτζαλης που μέχρι πρότινος κατείχαν επί διετία αξιώματα και οι κα Βασιλοπούλου και Χρονόπουλος που φαίνεται ότι.. μετάνιωσαν για την επιλογή τους αργότερα όπως διαχέεται στην κοινή γνώμη και στα πηγαδάκια των συμβούλων. Ουσιαστικά λάδι στη φωτιά είχε ρίξει οι δηλώσεις της πλευράς που καταψήφισε την Πρόεδρο. Μάλιστα εξηγώντας τους λόγους για τη πολιτική τους πράξη αναφέρουν ότι ‘το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας δεν αποτελεί έκπληξη για τους πολίτης της Κυπαρισσίας καταγγέλοντας τον κ. Σαμπαζιώτη, διότι –όπως υποστήριξαν- περιχαρακωμένος από εξωθεσμικούς συμβούλους απώλεσε την επαφή με το λαικό αίσθημα, την καθημερινότητα και την κοινωνία, του προσάπτουν αλαζονικές συμπεριφορές και πρακτικές, ανεπάρκειες και άλλα...’ Ακολούθως ανέφεραν ότι ‘η βούληση για συμμετοχή στα θεσμικά όργανα του Δήμου είχε σκοπό να αποκαταστήσει τα ελλείματα της Δημοτικής αρχής και να δώσει ελπίδα και πονή στους πολίτες’. Τέτοιες δηλώσεις φέρεται να έκανε στους δημοσιογράφους ο κ. Πάνος Τσίγγανος μετά το πέρας της διαδικασίας σε καφενείο της πόλης μαζί με τους συμβούλους κα Βασιλοπούλου, Αγγελινά και Χρονόπουλο.
Γεννιούνται επομένως ερωτήματα για την χρονική συγκυρία των πολιτικών θέσεων αλλά κυρίως για όσους γνωρίζουν τα όσα ειπώθηκαν κεκλεισμένων των θυρών στις 2 συγκεντρώσεις της παράταξης Σαμπαζιώτη όπου καταγράφηκαν αρκετά ενδιαφέροντα πράγματα και μάλιστα συμφωνίες του 2006 αλλά κυρίως για τις ευθείες βολές που εξαπέλυαν εκατέρωθεν ηγετικά στελέχη της παράταξης.
ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ΚΛΙΜΑ;
Από την άλλη πλευρά οι ένθερμοι υποστηρικτές του κ. Σαμπαζιώτη οι οποίο τον χαρακτηρίζουν ως τίμιο και εργατικό κάτι που ουδείς αμφισβητεί παρά τις όποιες ατέλειες της Δημοτικής αρχής, διατείνονται ότι οι πολιτικές θέσεις που διατυπώθηκαν μπορεί να μην αφορούσαν άμεσα τα 5 αξιώματα στο Δήμο που είναι έμμισθα όσο για την εμμονή να οδηγηθεί σε αδιέξοδο η παράταξη και να ηγηθεί άλλο πρόσωπο και μάλιστα αρκετοί τονίζουν ότι η πλευρά Τσίγγανου θέλησε να αποδείξει την δυναμική της όταν έρθει... το πλήρωμα το χρόνου. Αλλά όπως υποστηρίζουν κύκλοι της παράταξης η διαφορά πολιτικών θέσεων είναι θεμιτή αλλά όχι ο...κλεφτοπόλεμος!
Και τούτο διότι από την εκλογή του Δημάρχου όπως σας αποκαλύπτουμε είχε συμφωνηθεί να επιλεγούν διαδοχικά και οι 10 σύμβουλοι της Πλειοψηφίας στα 5 αξιώματα του Δήμου ανά διετία έκαστος ώστε να ασκήσουν πολιτική προς όφελος των πολιτών και της πόλης αποτυπώνοντας το δικό τους πολιτικό στίγμα, κάτι που ανετράπη με προφάσεις και διαδοχικές μετωτπικές συγκρούσεις. Από εκεί και πέρα σύμβουλοι της πλειοψηφίας υπογραμμίζουν ότι η αρνητική ψήφος δημιουργεί προηγούμενο και αποτελεί μέσο παρεκτροπής και υπονόμευσης της παράταξης που ενωτικά εκλέχτηκε το 2006, αποσαφηνίζοντας ότι μόνο το έργο θα κρίνουν οι πολίτες και όχι την απραξία πολιτικών θέσεων ή λόγων. Από ότι φαίνεται μπορεί τα πνεύματα να ηρέμησαν αλλά σε ότι αφορά τους ψηφοφόρους περιμένουν να δουν περισσότερο έργο και όχι ενδοπαραταξιακές κόντρες ή αξιώματα. Απο το kyparissianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages