Αδικα στο στόχαστρο παραπληροφόρησης βρέθηκε ο Μητροπολίτης Τριφυλίας-Ολυμπίας - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2009

Αδικα στο στόχαστρο παραπληροφόρησης βρέθηκε ο Μητροπολίτης Τριφυλίας-Ολυμπίας

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΜΕ ΤΟΝ 35ΧΡΟΝΟ ΔΙΑΚΟΝΟ
-ΑΔΙΚΑ στο στόσχαστρο δημοσιευμάτων βρέθηκε ο Μητροπολίτης Τριφυλίας- Ολυμπίας κ. Χρυσόστομος με αφορμή το περίεργο περιστατικό που συνέβη στην Μητρόπολη δεδομένου ότι πρόκειται για ένα εξαίρετο Ιεράρχη με σοφή διοίκηση στην Μητρόπολη και επιτέλους έναν άνθρωπου χρειάζόταν η περιοχή μας παρά το γεγονός ότι το έργο του θα φανεί στο διηνεκές. Πάνσοφος με εξαιρετική ευστορφία, είναι Ιεράρχης χαμηλών τόνων που δεν επιθυμεί να αυτολιβανίζεται για το έργο και τις δραστηριότητες που παράγει η Μητρόπολη αλλά και μια τάξη που κατά γενική ομολογία έχει μπει στα διοικητικά και οικονομικά θέματα της Μητρόπολης τα 2 έτη που βρίσκεται ως Κεφαλή της. Ταπεινός και προσηλωμένος στο έργο του θεωρούμε ότι πράτει δίκαια με ορθό τρόπο ακολουθώντας τους Ιερούς Κανόνες της Εκκλησίας.
- Η αλήθεια για το πρόσφατο περιστατικό στην Μητρόπολη Τριφυλίας- Ολυμπίας αποτυπώνεται στο δημοσίευμα της εφημερίδας ‘Espresso’ με τλιτλο ‘Μητροπολίτης έσωσε διάκο απο αυτοκτονία’. Καθώς μοιραία κατάληξη θα είχε η εισβολή διάκου στο γραφείο του Μητροπολίτη αν δεν προλάβαινε να τον συγκρατήσει την στιγμή που ήταν έτοιμος να πηδήξει απο το παράθυρο στο κενό, σύμφωνα με δημοσίευμα του Κώστα Ζαφειρίου στη σελίδα 22, που επιβεβαιώνουν κύκλοι της Ιεράς Μητρόπολης.
Ο 35χρονος διακονος όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα επι Στέφανου και τώρα επι Χρυσοστόμου για ανθρωπιστικούς λόγους δεν έχει καθαιρεθεί αφού πρόκειται για μια τραγική ιστορία καθώς δεν εντάσσεται στο μισθλόγιο της Μητρόπολης και μάλιστα δεν ήταν η πρώτη φορά που ο συγκεκριμένος προσπάθηκε να προβεί σε απόπειρα αυτοκτονίας. Η μοίρα του 35χρονου που όνειρό του ήταν να γίνει κληρικός έπαιξε άσχημα παιχνίδια, κατάγεται απο περιοχή της Ολυμπίας, ο οποίος προέρχεται απο ευκατάστατη οικογένεια, παντρεύτηκε σε νεαρή ηλικία, αλλά χώρισε εξαιτίας ‘ανάρμοστης συμπεριφοράς’ δικού του ανθρώπου με τη σύζυγό του, αφιερώνεται στην Εκκλησία, αλλά σύντομα παρουσιάζει ψυχολογικά προβλήματα. Η ιστορία του μακρά για ένα χτύπημα του μοίρας που αποτελεί μαρτύριο καθώς είχε επιχειρήσει να αυτοκτονήσει παλιότερα απο ταράτσα και ακολουθούσε φαρμακευτική αγωγή.
Ευχόμαστε πραγματικά να μην ζήσουμε άλλα τέτοια συμβάντα και να γίνει καλά ο νεαρός διάκος ακολουθώντας τα βήματα του Κυρίου, αλλά και να συνεχιστεί με την αρωγή των πιστών το θεάρεστο έργο της Μητρόπολης που παρότι ιστορική έχει διακονηθεί απο πεφωτισμένους Ιεράρχες που μπορεί να έχει φωτεινό μέλλον και μόνο κριτής όλων είναι ο Κύριος.
Αρθρο απο το www.kyparissianews.gr

1 σχόλιο:

elevoros είπε...

Δεν με ενδιαφέρει να ασχοληθώ με την ουσία του περιστατικού, ούτε με εξέπληξε αν συνέβη το γεγονός, μεταξύ του νέου δεσπότη και του διάκου της μητρόπολης. Είναι θέματα γνωστά και επαναλαμβανόμενα στους κατοικούντες την Ιερουσαλήμ.
Όμως πιστεύω θα τα βρουν μεταξύ τους αν συνειδητοποιήσουν έγκαιρα τις εξουσιαστικές σχέσεις και την αυταρχική οργάνωση του ιερατείου , έτσι ο καθένας θα περιορισθεί στο ρόλο του χωρίς να σκανδαλίζουν στο μέλλον το χριστεπώνυμο πλήθος με τα καμώματα τους.
Εκείνο που με εξέπληξε είναι ότι ο κ. Χρυσόστομος στολίζεται από τον γράφοντα με υπερβολικά κοσμητικά επίθετα όπως εξαίρετος Ιεράρχης, με σοφή διοίκηση στην Μητρόπολη κ.τ.λ.
Νομίζω δεν χρειάζονται οι υπερβολές για έναν νέο σε ηλικία ιεράρχη , ειλικρινά δεν θεωρώ τους τριφύλιους μικρόνοες για να φαντάζει ο δεσπότης πάνσοφος.
Εκτός αν πιστέψω ότι με επιφοίτηση του αγίου πνεύματος ο νέος σε ηλικία ιεράρχης έγινε πάνσοφος και με εξαιρετική ευστροφία .
Το πιθανότερο είναι η σοφία, όπως σε όλους τους ανθρώπους και στους παπάδες να έρχεται με τα χρόνια .
Μέχρι τότε νηστεία και πολύ προσευχή γιατί μόνο με αυτό τον τρόπο μπορεί να νικηθεί η άψη της νιότης και να πνιγούν , πολλοί δύσκολο, οι ανθρώπινες αδυναμίες τις οποίες γιατί όχι, έχουν και οι δεσποτάδες.

Pages