Γεγονός το πρώτο Δ.Σ. της ΔΕΥΑ Φιλιατρών - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2009

Γεγονός το πρώτο Δ.Σ. της ΔΕΥΑ Φιλιατρών

7/9/2009
Το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο της νεοσυσταθείσας Δημοτικής Επιχείρησης Υδρευσης - Αποχέτευσης Φιλιατρών όρισε και συγκρότησε το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης αν και από την πλευρά της μείζονος μειοψηφίας εκφράστηκαν απόψεις αντίθετες σχετικά με το χρόνο ενεργοποίησης της νέα επιχείρησης.
Οσον αφορά τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν το νέο Δ.Σ. όπως αυτά ορίστηκαν είναι, από την πλευρά της πλειοψηφίας, ο Χαράλαμπος Παγάνης, πρόεδρος, με αναπληρωματικό τον Αναστάσιο Παναγιωτόπουλο, ο Διονύσιος Γιαννόπουλος, αντιπρόεδρος με αναπληρωματικό τον Χαράλαμπο Στάμο και μέλη οι Νίκος Στριμπάκος και Δώρα Λεβεντούρη με αναπληρωματικούς τούς Παναγιώτη Κάη και Σταυρούλα Μεϊντάνη.
Από την πλευρά της αντιπολίτευσης ορίστηκε ως μέλος ο Παναγιώτης Σταματελόπουλος με αναπληρωματικό τον Γρηγόρη Στασινόπουλο, ενώ (ως μέλη επίσης) προτάθηκαν και ορίστηκαν ως εκπρόσωπος του Εμπορικού Συλλόγου ο Νίκος Φάπας και από τους πολίτες ο Τάκης Πετρόπουλος.
Στη συζήτηση του θέματος ο Χαράλαμπος Παγάνης στάθηκε στην αναγκαιότητα λειτουργίας της ΔΕΑΥΑΦ τονίζοντας παράλληλα ότι με ευθύνη της αντιπολίτευσης, η οποία σύσσωμη απουσίαζε σε προηγούμενη συνεδρίαση που είχε έρθει το θέμα, καθυστέρησε η συγκρότηση του Διοικητικού Συμβουλίου.
Οπως είπε προσπάθησε να καθυστερήσει και το έργο της αποχέτευσης πράγμα που είναι εις βάρος της πόλης και των συμφερόντων της. Από την πλευρά του ο δήμαρχος Αλκης Ξύγκας δεν θέλησε να δώσει συνέχεια στο θέμα και μάλιστα τόνισε ότι η αντιπολίτευση έπραξε με βάση τις δυνατότητες που της δίνει ο νόμος. Το θέμα, είπε, έληξε. Υπήρξε αυτή η προσφυγή στην Περιφέρεια κατά της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για απευθείας ανάθεση από την αντιπολίτευση και στη συνέχεια η δική μας προσφυγή για την αναγκαιότητα συνέχισης και εκτέλεσης του συγκεκριμένου έργου.
Δικαιωθήκαμε και το έργο προχωρά. Μάλιστα, αναφερόμενος στο έργο της αποχέτευσης και του βιολογικού καθαρισμού, σημείωσε ότι ήδη η μονάδα λειτουργεί άψογα καθώς έχει γίνει πολύ καλή δουλειά και μέχρι το τέλος του χρόνου από την οδό Αναπαύσεως και κάτω θα έχουν γίνει όλες οι συνδέσεις ενώ σταδιακά θα προχωρήσουν οι αποκαταστάσεις των αγωγών και στα άλλα τμήματα του δικτύου. Από την πλευρά τής αντιπολίτευσης ο επικεφαλής της στάθηκε στο χρόνο δημιουργίας της ΔΕΥΑΦ τονίζοντας ότι στην παρούσα φάση και να δημιουργηθεί δεν θα μπορεί να κάνει έργο, ούτε να προχωρήσει κάποια διαδικασία γρήγορα αφού δεν θα έχει την υποδομή και τη στελέχωση.
Πηγή: Ελευθερία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages