Χωρίς προβλήματα το πρώτο κουδούνι της σχολικής χρονιάς στην Κυπαρισσία - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2009

Χωρίς προβλήματα το πρώτο κουδούνι της σχολικής χρονιάς στην Κυπαρισσία

11/9/2009
ΜΕ το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς ήχησε και η νέα εκπαιδευτική περίοδος χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα στα σχολικά συγκροτήματα της περιοχής μας. Μέσα σε μια γιορταστική ατμόσφαιρα διεξήχθη το πρωί ο Αγιασμός στο Γυμνάσιο- Ενιαίο Λύκειο Κυπαρισσίας παρουσία των διευθυντών των σχολείων, των εκπαιδευτικών και του Δημάρχου Κυπαρισσίας συνοδευόμενος απο τον Αντιδήμαρχο και εκπαιδευτικό κ. Ζαχαρία Κανελλόπουλο.
Στον αγιασμό παρέστη εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου Τριφυλίας- Ολυμπίας ο πατήρ Χαρ. Καραμπίνος που είναι και ο ίδιος εκπαιδευτικός μεταφέροντας το μήνυμα του κ. Χρυσοστόμου για την γνώση και τα θεμέλια της νέας χρονιάς προς τους μαθητές μαζι με τις εγκάρδιες ευχές του. Ακολούθως ο Δήμαρχος της πόλης κ. Σαμπαζιώτης αναφέρθηκε στην αισθητική ανακαίνιση του Γυμνασίου και στη βελτίωση των εσωτερικών εγκαταστάσεων, αλλά και στ έργα υποδομής που ετοιμάζονται όπως το νέο Χημείο και Γυμναστήριο που θα ετοιμαστεί στο παλιό υπόστεγο του κτιρίου, αλλά και στην αγορά οικοπέδου βορειοδυτικά του σχολείου για νέο Λύκειο και Γυμνάσιο καθώς ο ΟΣΚ με ιδίους πόρους θα προβεί στην ανέγερση του συγκροτήματος.
ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ Η ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ
Ο Διευθυντής του Γυμνασίου κ. Δράκος τόνισε ότι ' φέτος το σχολείο έχει 325 μαθητές και διατηρείται στα ίδια επίπεδα με πέρσι παρά το γεγονός ότι οι ανάγκες αυξάνονται ετησίως, ενώ σε ότι αφορά το εκπαιδευτικό προσωπικό λείπει μόνο ένας Γυμναστής οπότε δεν υπάρχουν ελλείψεις΄ενώ για το κτιριακό ζήτημα πρόσθεσε ότι 'περιμένουμε την δημοπράτηση των έργων που εξήγγειλε η Νομαρχία Μεσσηνίας για να αποδώσουμε ένα σχολείο στην νέα γενιά γεμάτο απο δραστηριότητες και χώρους'.
Η Διευθύντρια του Λυκείου κα Κατερίνα Πρίτσα εστίασε στο μεγάλο ποσοστό επιτυχίας των εισαχθέντων στα ΑΕΙ που αγγίζει το 98% τονίζοντας ότι 'το επίπεδο σπουδών παραμένει υψηλό' ενώ σε ότι αφορά τυχόν ελλείψεις επισήμανε ότι 'σε γενικές γραμμές δε υπάρχουν προβλήματα αφού επιλύθηκαν θέματα στεγανοποίησης και αιθουσών' ενώ για τους καθηγητές κατέληξε ότι 'για βιβλία και προσωπικό είμαστε σε ετοιμότητα χωρίς κενά και απουσίες οπότε μάλλον η χρονιά θα κυλήσει άνετα χωρίς ιδιαίτερα εμπόδια'.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages