Ο Επικούρειος όπως και η Νέδα πρέπει να ενώνει Μεσσηνία και Ηλεία... - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2009

Ο Επικούρειος όπως και η Νέδα πρέπει να ενώνει Μεσσηνία και Ηλεία...

ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ να...εκμεταλλεύεται για πολιτικούς λόγους και ψηφοθηρία το θέμα του Επικούρειου Απόλλωνα η πλευρά της Ηλείας μετά την διαμαρυρία έξω απο το υπουργείο Πολιτισμού για την υπαγωγή του Μνημείου στην Μεσσηνία όπως αναφέρουν τα ιστορικά, γεωγραφικά και πολιτιστικά αρχεία της χώρας δεδομένου ότι ο χώρους του μνημείου στο Δ.Δ. Σκληρού ανήκει διοικητικά στην Μεσσηνία και παρά το γεγονός ότι η Ηλεία παρουσιάζει...μόνο λόγια και όχι αποδείξεις για την εντοπιότητα του Ναού.
Την ίδια ώρα Σύλλογοι της Τριφυλίας προτείνουν να δημιουργηθεί στην περιοχή ένα Φυσιολατρικό και Αρχαιολογικό Πάρκο προκειμένου να τιμηθεί το μνημείου του Ικτίνουν που έχει δίκαια χαρακτηριστεί ως Παρθενώνας της Πελοποννήσου απο τους αρχαιολόγους. Το μνημείο όπως και η Νέδα- το ποτάμι που ενώνει τους 2 Νομούς- ας αποτελέσει σημείο ενότητας και όχι αντιπαλότητας για κομματικούς ή πολιτικούς λόγους και διορισμούς όπως στο παρελθόν και ας ανοίξουν κάποιοι επιτέλους τα αρχέια της Ουνέσκο και το Google Earth για το που..βρίσκεται ο Ναός του Επικούρειου Απόλλωνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages