Χωρις ελλείψεις η νέα σχολική χρονιά με έργα στη περιφέρεια - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2009

Χωρις ελλείψεις η νέα σχολική χρονιά με έργα στη περιφέρεια

10/9/2009
ΣΕ ετοιμότητα βρίσκονται οι εκπρόσωποι Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς σε ολόκληρη την Τριφυλία, ενώ ο ΟΣΚ υλοποιώντας ένα μεγάλο πρόγραμμα αναβάθμισης σχολικών μονάδων συνεχίζει να ενισχύει τις κτιριακές εγκαταστάσεις σε σχολικά συγκροτήματα της περιοχής μας.
Ειδικότερα χωρίς ελλείψεις προσωπικού βρίσκει η νέα χρονιά τα Γυμνάσια και Λύκεια καθώς τα ελάχιστα κενά που υπάρχουν σε ειδικότητες καθηγητών συμπληρώνονται τις επόμενες ημέρες, ενώ τα βιβλία και οι εσωτερικοί χώροι των σχολείων είναι έτοιμοι να υποδεχθούν τους μαθητές. Οι εγγραφές διεξάγονται με κανονικό ρυθμό ενώ στο ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ Κυπαρισσίας απο φέτος διευρύνονται οι ειδικότητες πάνω σε γνωστικά αντικείμενα επιπέδου ισάξια με τεχνικής σχολής και επαγγελματικές κατάρτισης.
Σε ότι αφορά τις υποδομές το μεγαλύτερο βάρος αφορά την ανακατασκευή του Γυμνασίου- Λυκείου Φιλιατρών, την αγορά του οικοπέδου για νέο Γυμνάσιο και Λύκειο στη Κυπαρισσία καθώς βρέθηκε αγροτεμάχιο βορειοδυτικά των σημερινών εγκαταστάσεων, αλλά και έργα ανακαίνισης στα σχολεία της περιφέρειας. Εξάλλου μέσα στον Οκτώβριο ολοκληρώνονται τα έργα στατικότητας και αναβάθμισης του φέροντος οργανισμού στο κτίριο του Γυμνασίου Κοπανακίου το οποίο βελτιώνεται με σκυρόδεμα και οπλισμό ώστε να έχει αντοχή τα επόμενα χρόνια, καθώς η ενίσχυσή του αποτελούσε πάγιο αίτημα του Δήμου Αετού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages