Οδεύει σε δικαστική μάχη λόγω του κουρέματος η Ολυμπία Οδός - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Οδεύει σε δικαστική μάχη λόγω του κουρέματος η Ολυμπία Οδός

Να επενδύσει πολιτικά και επικοινωνιακά στην επανέναρξη των μεγάλων οδικών έργων επιδιώκει η κυβέρνηση, στέλνοντας μήνυμα αναθέρμανσης της ελληνικής οικονομίας ύστερα από πολλά έτη ύφεσης. Σύμφωνα με πληροφορίες, κυβερνητικό κλιμάκιο υπό τον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά προγραμματίζεται να επισκεφθεί εργοτάξια της εθνικής οδού Κορίνθου - Πατρών, στην οποία τα έργα έχουν σταματήσει εδώ και μία διετία, για να δώσει το μήνυμα της επανεκκίνησής τους. Το πρώτο βήμα για την επανεκκίνηση των έργων στους τέσσερις «παγωμένους» οδικούς άξονες έγινε. Όπως αποκάλυψε η «Καθημερινή», στις 12 Απριλίου το υπουργείο Υποδομών υπέγραψε ιδιωτικά συμφωνητικά με τους παραχωρησιούχους και τους κατασκευαστές, με τα οποία κλείνει οριστικά το θέμα των αποζημιώσεων, με αντάλλαγμα να ξεκινήσει αμέσως η προετοιμασία των εργοταξίων. Στόχος είναι, όταν έρθουν (πιθανότατα το καλοκαίρι) στη Βουλή οι συμβάσεις παραχώρησης για αναθεώρηση, όλα να είναι έτοιμα για να αρχίσουν τα έργα.
Όπως είναι επόμενο, η κυβέρνηση επιθυμεί να έχει τη μέγιστη δυνατή επικοινωνιακή αξιοποίηση των εξελίξεων. Η επίσκεψη του πρωθυπουργού σε εργοτάξια δείχνει να στοχεύει σε δύο μέτωπα, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό. Στο εξωτερικό, η συμφωνία για τις αποζημιώσεις μεταφράζεται ως ένα μήνυμα εμπιστοσύνης από τις τράπεζες και τον κατασκευαστικό τομέα για τις προοπτικές των επενδύσεων στην Ελλάδα. Στο εσωτερικό, η κυβέρνηση θέλει να φέρει προ τετελεσμένων τη Βουλή, προκειμένου απέναντι στις όποιες αντιδράσεις εκφραστούν να υπάρχει το αντεπιχείρημα ότι όλα είναι έτοιμα, ώστε τα έργα να ξεκινήσουν το επόμενο πρωί. Όσον αφορά στη συνέχεια, στους άξονες Μαλιακού - Κλειδιού και Ελευσίνας - Κορίνθου – Πάτρας, οι τράπεζες συναίνεσαν στην «επανακινητοποίηση» των εργολάβων και πλέον μένει να υπογραφεί η απόφαση καταβολής των αποζημιώσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages