Περίπου ένας νέος στους τέσσερις είναι άνεργος στην Ευρώπη - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Περίπου ένας νέος στους τέσσερις είναι άνεργος στην Ευρώπη

Πε­ρί­που έ­νας νέ­ος στους τέσ­σε­ρις εί­ναι ά­νερ­γος στην Ευ­ρώ­πη σή­με­ρα και σε ο­ρι­σμέ­νες χώ­ρες το πο­σο­στό φθά­νει έ­να ε­φι­αλ­τι­κό 60%. Οι α­ριθ­μοί μι­λούν και την Τρί­τη, η ε­πι­τρο­πή Κοι­νω­νι­κών Υ­πο­θέ­σε­ων του ΕΚ ζή­τη­σε να δο­θεί ι­δι­αί­τε­ρη έμ­φα­ση στην α­νερ­γί­α των νέ­ων. Ει­δι­κά να δο­θεί χώ­ρος στην Εγ­γύ­η­ση για τους Νέ­ους και την Πρω­το­βου­λί­α για την Α­πα­σχό­λη­ση των Νέ­ων, τώ­ρα που το Ευ­ρω­πα­ϊ­κό Κοι­νω­νι­κό Τα­μεί­ο α­πό το ο­ποί­ο αν­τλούν κον­δύ­λια, ε­τοι­μά­ζε­ται για την πε­ρί­ο­δο 2014-2020. Κύ­ριος στό­χος της Πρω­το­βου­λί­ας Α­πα­σχό­λη­σης, με­τά τις τρο­πο­λο­γί­ες των ευ­ρω­βου­λευ­τών θα εί­ναι οι ά­νερ­γοι η­λι­κί­ας 15 ως 30 ε­τών και μέ­νουν σε πε­ρι­φέ­ρει­ες στις ο­ποί­ες η α­νερ­γί­α των νέ­ων υ­περ­βαί­νει το 20% και κεν­τρι­κό ερ­γα­λεί­ο θα εί­ναι η “Εγ­γύ­η­ση για τους Νέ­ους”. Η “Εγ­γύ­η­ση” την ο­ποί­α έ­χει προ­ω­θή­σει ι­δι­αί­τε­ρα το ΕΚ εί­ναι η πα­ρο­χή σε κά­θε νέ­ο θέ­ση α­πα­σχό­λη­σης ή κα­τάρ­τι­σης με­τά τέσ­σε­ρις μή­νες α­νερ­γί­ας.
Το Ευ­ρω­πα­ϊ­κό Κοι­νω­νι­κό Τα­μεί­ο
Το Τα­μεί­ο, το πα­λαι­ό­τε­ρο α­πό τα ευ­ρω­πα­ϊ­κά τα­μεί­α, εί­ναι το βα­σι­κό ερ­γα­λεί­ο της Έ­νω­σης για την προ­ώ­θη­ση της α­πα­σχό­λη­σης, τη βελ­τί­ω­ση της πα­ρα­γω­γι­κό­τη­τας και της ποι­ό­τη­τας της ερ­γα­σί­ας κα­θώς και για τη βελ­τί­ω­ση της κι­νη­τι­κό­τη­τας των ερ­γα­ζο­μέ­νων α­πό χώ­ρα σε χώ­ρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages