Βελτιώνεται η κατάσταση στο Νοσοκομείο Καλαμάτας με τις κλινικές - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Σάββατο 20 Απριλίου 2013

Βελτιώνεται η κατάσταση στο Νοσοκομείο Καλαμάτας με τις κλινικές

Προς εξομάλυνση οδηγείται η κατάσταση στη Β’ Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου Καλαμάτας, η οποία είχε φτάσει να λειτουργεί με μόλις μία γιατρό! Η ίδια κινδύνευε να καταρρεύσει, ενώ έμπαινε σε «υπέρμετρη διακινδύνευση» η κατάσταση των ασθενών… Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα ο διοικητής του Νοσοκομείου, Γιώργος Μπέζος, ρωτήθηκε για το συγκεκριμένο θέμα και απάντησε ότι αφενός ο αναπληρωτής διευθυντής της Β’ Παθολογικής, Σταύρος Τσιμικλής, ανακάλεσε την παραίτησή του, αφετέρου η διευθύντρια της κλινικής επιστρέφει τις επόμενες ημέρες από την αναρρωτική της άδεια, ενώ θα προσληφθεί και ένας επικουρικός ιατρός, ειδικός παθολόγος με σύμβαση διάρκειας ενός χρόνου.
Ο κ. Μπέζος τόνισε ότι σε μεγάλο βαθμό το πρόβλημα της Β΄ Παθολογικής λύνεται με τις συγκεκριμένες εξελίξεις, ενώ εξέφρασε δημόσια τις ευχαριστίες του προς τον κ. Τσιμικλή για την ανάκληση της παραίτησής του, σημειώνοντας επίσης ότι η προσφορά του είναι καταγεγραμμένη. Αναφερόμενος γενικότερα στο ζήτημα των κενών στο ιατρικό προσωπικό ο κ. Μπέζος υπογράμμισε ότι πρέπει το συντομότερο να αποδεσμευτεί η δημόσια υγεία από τη μνημονιακή απαγόρευση προσλήψεων, διαφορετικά τόνισε ότι το πρόβλημα θα γίνει σοβαρότερο όσο θα συνταξιοδοτούνται και αποχωρούν γιατροί. Σημείωσε μάλιστα ότι θα δημιουργηθεί πρόβλημα και με τη λειτουργία του ιατροτεχνικού εξοπλισμού που έχει προμηθευτεί το Νοσοκομείο, διαβεβαιώνοντας πάντως ότι ο εξοπλισμός αυτός προς το παρόν λειτουργεί κανονικά από το υπάρχον προσωπικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages