Η "Πασχαλινή" φιέστα για την Ολυμπία Οδό που φτάνει ως τη Πάτρα - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Η "Πασχαλινή" φιέστα για την Ολυμπία Οδό που φτάνει ως τη Πάτρα

Την αρνητική εικόνα που έχουν σχηματίσει οι Ηλείοι και Μεσσήνιοι πολίτες για την κυβέρνηση, καθώς το τελευταίο διάστημα γνωρίζουν αλλεπάλληλες ήττες, μετριάζει η έναρξη έργων στο νομό μας, που το ύψος της δαπάνης τους φθάνει τα 10 εκατ. ευρώ. Βέβαια πρέπει να επισημάνουμε ότι τα έργα αυτά δεν αντισταθμίζουν τις απώλειες σε έργα υποδομής και ανάπτυξης, όπως η Ολυμπία οδός, το αεροδρόμιο, τα λιμάνια, κλπ.
Στο μεταξύ σήμερα στο Ζευγολατιό Κορινθίας, πραγματοποιείται κυβερνητική φιέστα με την παρουσία του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Βαγγέλη Βενιζέλου( τον Φώτη Κουβέλη που βρίσκεται στο εξωτερικό θα εκπροσωπήσει ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ κ. Τσούκαλης) για την συνέχιση των εργασιών κατασκευής του τμήματος Κόρινθος - Πάτρα της Ολυμπίας οδού. Ο αυτοκινητόδρομος δεν θα φθάσει τελικά όχι μέχρι την Τσακώνα που ήταν το αρχικό σχέδιο, αλλά ούτε μέχρι τον Πύργο. Οι κυβερνώντες έγραψαν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους το αίτημα του Ηλειακού λαού και των κατοίκων άλλων νομών, να ολοκληρωθεί ο δρόμος. Αδιαφορούν για τον κίνδυνο που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της Ηλείας, μετακινούμενοι στην καρμανιόλα «Πατρών - Πύργου» και για την περαιτέρω αναπτυξιακή βύθιση του νομού μας. Πάντως θα πρέπει να δούμε θετικά το γεγονός ότι η Περιφέρεια ενέκρινε χθες και προχθές, τεχνικές παρεμβάσεις στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο της Ηλείας, συνολικού κόστους 10 εκατομμυρίων. Συγκεκριμένα, η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών Χρήστου Χριστοδουλόπουλου, έλαβε χθες σημαντικές αποφάσεις. Ιδιαίτερης σημασίας είναι η έγκριση του αποτελέσματος της δημοπρασίας του έργου «Βελτίωση Ε.Ο. Δάφνη -111 Ε.Ο. στο τμήμα Παράκαμψη Δάφνης- Παράκαμψη Κεραμιδιάς» προϋπολογισμού 6.100.000 € χρηματοδοτούμενου από το ΕΣΠΑ. Επιπλέον εγκρίθηκε το αποτέλεσμα της δημοπρασίας για μια σειρά έργων που αφορούν την βελτίωση του οδικού δικτύου της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, η αποκατάσταση ζημιών στο Ε.Ο. Δίκτυο Πυρόπληκτων Περιοχών Ν. Ηλείας- Υποέργο Δρόμος Θολό-Φιγαλεία-Ν. Επικ. Απόλλωνα, προϋπολογισμού 900.000€. «Βελτίωση Ε.Ο. Γαστούνη – Φράγμα Πηνειού- και Γαστούνη Βρανά Λ. Κυλλήνης», προϋπολογισμού 200.000 €, έγκριση αποτελέσματος για την ανάθεση εκτέλεσης των εργασιών του έργου «Τμηματικές ανακατασκευές ασφαλτοταπήτων επί της Ε.Ο. Πύργου- Κυπαρισσίας για άρση της επικινδυνότητας» προϋπολογισμού 200.000 €.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages