Νέο χρηματοδοτικό fund ανακοίνωσε ο Π. Τατούλης - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Σάββατο 20 Απριλίου 2013

Νέο χρηματοδοτικό fund ανακοίνωσε ο Π. Τατούλης

Πιλότο της χώρας στην προσπάθεια καλλιέργειας κλίματος εμπιστοσύνης για την προσέλκυση επενδυτικών σχεδίων που θα συντελέσουν αποφασιστικά στην προσπάθεια αντιμετώπισης της κρίσης, χαρακτήρισε την Περιφέρεια Πελοποννήσου ο Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης, κατά την τοποθέτησή του στην εκδήλωση "Peloponnese: Open for Business" που πραγματοποίησε η Περιφέρεια Πελοποννήσου σε συνεργασία με την Πρεσβεία του Καναδά και τον Οργανισμό Invest in Greece την Τετάρτη 17 Απριλίου. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι πρέσβεις της Αργεντινής, της Κροατίας και των Φιλιππίνων, εμπορικοί ακόλουθοι και εκπρόσωποι του Ισραήλ, της Εσθονίας, της Πολωνίας, του Λουξεμβούργου, της Πορτογαλίας, της Σερβίας, της Βραζιλίας, του Καναδά, της Ταϊπέι, της Νότιας Αφρικής, της Ινδονησίας, της Μολδαβίας, της Ιορδανίας, του Μεξικό, της Ισπανίας, της Κύπρου, του Ιράκ, του Καζακστάν, καθώς και εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου της χώρας.
Ο Περιφερειάρχης κ. Τατούλης τόνισε την ανάγκη αλλαγής της νοοτροπίας σε ότι αφορά την οικονομία, με βασική αρχή τη μόχλευσή της μέσω των επενδύσεων, και εξήρε την κοινωνική συναίνεση σε αυτό το σκοπό που αποτελεί ήδη πραγματικότητα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Από την πλευρά του ο Πρέσβης του Καναδά στην Ελλάδα κ. Robert Peck εξήρε το επίπεδο των σχέσεων των δύο λαών και ιδιαίτερα με την Πελοπόννησο, απ' όπου μάλιστα προέρχονταν και οι πρώτοι Έλληνες μετανάστες, από τη Λακωνία και την Αρκαδία. Χαρακτήρισε τη «Μυθική Πελοπόννησο» μοναδική αναπτυξιακή και επενδυτική ευκαιρία, ενώ στάθηκε ειδικά στο αεροδρόμιο της Τρίπολης, τη μελέτη μετατροπής του οποίου την έχει ολοκληρώσει Καναδική εταιρεία και η οποία παρουσιάστηκε (επισυνάπτεται η παρουσίαση) κατά την εκδήλωση από τον διευθυντή της εταιρείας κ. Antulio Richetta. Ο κ. Peck σημείωσε επίσης ότι η περιφερειοποίηση στην Ελλάδα, σε συνδυασμό με την επένδυση στην καινοτομία, συνιστούν θετική εξέλιξη για τη δημιουργία νέων επενδυτικών ευκαιριών. Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου στην τοποθέτησή του ανάλυσε την πολιτική θέση της Περιφέρειας, δηλώνοντας ότι «Ευθύνη μας είναι να διαμορφώσουμε τις κατάλληλες προϋποθέσεις στις υποδομές ούτως ώστε να επιτύχουμε την κινητικότητα της οικονομίας μέσω της ιδιωτικής πρωτοβουλίας» και πρόσθεσε ότι η διοικητική μεταρρύθμιση του Καλλικράτη αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο προς αυτό το σκοπό.
«Η μεταρρύθμιση αυτή είναι αναμφίβολα η σημαντικότερη των τελευταίων δεκαετιών, γιατί για πρώτη φορά μεταφέρθηκαν εξουσίες και αρμοδιότητες από το κέντρο στις νεοσύστατες αιρετές Περιφέρειες. Αυτό έγινε μάλιστα σε μια κρίσιμη συγκυρία, όπου ενώ η κεντρική κυβέρνηση, λόγω της οικονομικής κρίσης και τη κατάπτωσης της δημόσιας εικόνας, θα πρέπει να εστιάσει στα δημοσιονομικά ζητήματα, οι Περιφέρειες μπορούν, αναπτύσσοντας τα συγκριτικά τους πλεονεκτήματα, να οδηγήσουν σε αναπτυξιακή πορεία τη χώρα με μεγαλύτερη αξιοπιστία και αποφασιστικότητα, αλλά και μικρότερο κόστος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages