Κάθε μήνα οι συναντήσεις με τον εισαγγελέα για την εγκληματικότητα - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Κάθε μήνα οι συναντήσεις με τον εισαγγελέα για την εγκληματικότητα

Κατά του υπουργείου Εργασίας για την κατάληψη οικοπέδου ιδιοκτησίας του στην Αγία Τριάδα Καλαμάτας από τσιγγάνους θα προσφύγει ο Δήμος Καλαμάτας, όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας. Χθες αργά το μεσημέρι στο γραφείο του εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, Δημήτρη Σταύρου, πραγματοποιήθηκε η δεύτερη συνάντηση για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας. Σε αυτή συμμετείχαν ο αστυνομικός υποδιευθυντής Μπάμπης Αλεβίζος, οι δήμαρχοι Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας και Μεσσήνης Στάθης Αναστασόπουλος και ο πρόεδρος των τσιγγάνων Μαρίνος Αναστασόπουλος. Άπαντες δεσμεύτηκαν ότι δεν υπάρχει καμία παρέκκλιση σε θέματα νομιμότητας και οι εν λόγω συναντήσεις θα επαναλαμβάνονται κάθε μήνα. Επίσης, ο κ. Νίκας, ανακοίνωσε ότι σύντομα θα υπάρξουν εξελίξεις για την κατεστραμμένη κατασκήνωση στην Μπιρμπίτα.
  Τήρηση νομιμότητας
Αμέσως μετά τη συνάντηση, ο κ. Νίκας εξέφρασε τη χαρά του, διότι είναι κοινή διαπίστωση ότι 15 ημέρες μετά την πρώτη συνάντηση τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα: «Συμφωνήσαμε να έχουμε μηνιαίες συναντήσεις και ότι η νομιμότητα είναι κοινή θέση. Σε θέματα νομιμότητας δεν υπάρχουν εκπτώσεις. Όποιος παρανομεί, πρέπει να έχει τις συνέπειες που προβλέπονται από το νόμο. Επίσης, συναποφασίσαμε να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν σε επίπεδο υποστήριξης των τσιγγάνων. Είναι μια κοινωνική ομάδα που πλήττεται και αυτή από την κρίση. Όταν αναφέρομαι σε υποστήριξη, αναφέρομαι σε κοινωνικές δομές, σε εκπαίδευση, σε βοήθεια που μπορούμε να δίνουμε μέσα από τις όποιες λίγες δυνατότητες απασχόλησης έχει ο Δήμος και αυτό να το αξιολογούμε κάθε μήνα. Επίσης, από τον εισαγγελέα, την Αστυνομία και εμάς τους δημάρχους θα γίνουν επισκέψεις στα χωριά και σε όλους τους χώρους που παρατηρείται πρόβλημα. Θα κάνουμε συζητήσεις και ό,τι είναι δυνατόν, για να εξομαλυνθεί η κατάσταση. Τους ανθρώπους που δεν έχουν ούτε ένα καρβέλι ψωμί να επιβιώσουν, πρέπει ως κοινωνία να τους βοηθάμε. tharrosnews.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages