138 αιτήσεις για υπερχρεωμένα το 2013 και εκδίκαση τον Απρίλιο του 2014 - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013

138 αιτήσεις για υπερχρεωμένα το 2013 και εκδίκαση τον Απρίλιο του 2014

Καλά καλά το πρώτο εξάμηνο του 2013 δε συμπληρώθηκε και ήδη στο Ειρηνοδικείο Καλαμάτας έχουν κατατεθεί (από τις αρχές του έτους) 138 αιτήσεις για ρύθμιση οφειλών σε υπερχρεωμένα νοικοκυριά. Η πληθώρα των αιτήσεων έχει επιβραδύνει σημαντικά και το χρονικό διάστημα συζήτησής τους, καθώς ο όγκος υποθέσεων στα Ειρηνοδικεία δυσχεραίνει την κατάσταση.
Απρίλιος του 2014
Σύμφωνα με το tharosnews, Είναι χαρακτηριστικό ότι η τελευταία αίτηση για ρύθμιση υπερχρεωμένου νοικοκυριού που κατατέθηκε τις προηγούμενες ημέρες στο Ειρηνοδικείο Καλαμάτας πήρε σειρά συζήτησης για σχεδόν ένα χρόνο μετά. Ορίσθηκε για τις 10 Απριλίου του 2014. Φυσικά, οι αποφάσεις που εκδίδονται φέτος αφορούν αιτήσεις που κατατέθηκαν πέρυσι. Ειδικότερα, από τις αρχές του 2013 το Ειρηνοδικείο έχει συζητήσει και εκδώσει αποφάσεις για 33 υποθέσεις. Από αυτές, 15 είναι θετικές και ρυθμίζουν τα χρέη των δανειοληπτών, είτε με μηδενικές καταβολές είτε με ελάχιστες μηνιαίες δόσεις. Άλλες 17 αιτήσεις έχουν απορριφθεί για διάφορες αιτίες, άλλοτε για ουσιαστικούς λόγους και άλλοτε για τυπικούς. Επίσης μία απόφαση έχει κάνει δεκτή εν μέρει την αίτηση του υπερχρεωμένου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages