Νέα πρόταση για το δρόμο Καλαμάτα-Ριζόμυλος-Μεθώνη! - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Νέα πρόταση για το δρόμο Καλαμάτα-Ριζόμυλος-Μεθώνη!

ΤΟΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ υπουργό Σταύρο Κεφαλογιάννη επισκέφθηκε προχθές ο βουλευτής Μεσσηνίας, Γιάννης Λαμπρόπουλος και συζήτησε μαζί του για τους οδικούς άξονες που ενδιαφέρουν τη Μεσσηνία. Μάλιστα από την εκτενή ενημέρωσή του προκύπτει ότι κατέθεσε νέα πρόταση οκτώ σημείων για το δρόμο Ασπρόχωμα-Ριζόμυλος-Μεθώνη. Μια πρόταση που αλλάζει τα δεδομένα για το δρόμο Καλαμάτα-Ριζόμυλος που συζητείται τελευταία, αφού ο Μεσσήνιος βουλευτής απορρίπτει την επιλογή ως υψηλού κόστους και αντιπροτείνει ο δρόμος ν’ αρχίσει από το Ασπρόχωμα στην παλιά χάραξη μέχρι Μεσσήνη και συνέχεια μέχρι Μεθώνη. Σύμφωνα με την ενημέρωση Λαμπρόπουλου στη συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό συζητήθηκαν:
1) Για τη γρήγορη διάνοιξη εξόδου στο τμήμα Τσακώνα – Καλαμάτα προς εξυπηρέτηση των διερχομένων για Μελιγαλά – Βαλύρα και Αρχαία Μεσσήνη.
Ο υπουργός δεσμεύτηκε ότι αφού τέλειωσε η σχετική μελέτη θα υπάρξει σύντομα απόφαση. 2) Για την «Ολυμπία Οδό» και για άλλη μια φορά την αναγκαιότητα της κατασκευής και του οδικού άξονα Πάτρα – Πύργος– Τσακώνα . Όσον αφορά το τμήμα Τσακώνα – Καλό Νερό που υπάρχει πλήρης ωριμότητα και στο θέμα των μελετών και των απαλλοτριώσεων μπορούν οι εργασίες να αρχίσουν σύντομα. 3) Για τον οδικό άξονα από Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Πύλος μέχρι την Μεθώνη , τόνίστηκε για άλλη μια φορά, ότι αποτελεί τον κεντρικότερο δρόμο του Νομού και πρέπει να κατασκευασθεί, χωρίς περικοπές. Σχετικά με το τμήμα Καλαμάτα – Ριζόμυλος έγιναν γνωστά στον υπουργό τα παρακάτω: Το 2007 ως υφυπουργός και ως βουλευτής Μεσσηνίας, ο Γ. Λαμπρόπουλος επισκέφθηκε τον τότε υπουργό Γ. Σουφλιά και αποφασίσαν την χρηματοδότηση από το υπουργείο της εκπόνησης μελέτης που άρχιζε από το Ασπρόχωμα , έφθανε στη Μεσσήνη και συνέχιζε μέχρι τον Ριζόμυλο, την Πύλο και την Μεθώνη , με διαπλάτυνση του υπάρχοντος δρόμου και όπου χρειαζόταν θα γίνονταν καινούργιες χαράξεις και παρακάμψεις από τις κατοικημένες περιοχές .
Ενώ λοιπόν η ανάθεση ξεκίνησε με αυτή την χάραξη , η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση τότε της Μεσσηνίας ζήτησε από τον διευθυντή Μελετών του υπουργείου , τότε και σήμερα κ. Πανουτσόπουλο να εξαιρεθεί από τη συνολική μελέτη (Ασπρόχωμα – Μεθώνη) το τμήμα Ασπρόχωμα – Ριζόμυλος, την μελέτη του οποίου θα ανέθετε σε μελετητικό γραφείο η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages