«Ασανσέρ» οι βάσεις σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

«Ασανσέρ» οι βάσεις σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 Ιουνίου ανακοινώνονται -πιθανότατα και εκτός απροόπτου- οι βαθμολογίες των υποψηφίων στις πανελλαδικές εξετάσεις που διαγωνίστηκαν και εφέτος για μια θέση στα Πανεπιστήμια και στα ΤΕΙ της χώρας. Όπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες από τα βαθμολογικά κέντρα της χώρας, τεράστια θα είναι φέτος τα ποσοστά αποτυχίας στα Μαθηματικά και τη Φυσική, ενώ επιβεβαιώνονται οι αρχικές εκτιμήσεις για μεγάλη πτώση των βάσεων στις Πολυτεχνικές και Φυσικομαθηματικές Σχολές της χώρας. Μοναδική εξαίρεση στην γενική εικόνα πτώσης των βάσεων στα πανεπιστήμια φέτος είναι το πρώτο επιστημονικό πεδίο (νομικές, ανθρωπιστικές σπουδές) όπου δεν μειώθηκαν τελικά οι εισακτέοι στις σχολές της «κορυφής». Προκύπτει, έτσι, το συμπέρασμα ότι θα υπάρξει μικρή άνοδος βάσεων από τις βαθμολογίες των 16.000 μορίων και κάτω, λόγω της συνολικής μείωσης των εισακτέων στο πεδίο αυτό. Πάντως στα ΤΕΙ, αντίθετα, λόγω της μείωσης των εισακτέων αναμένονται ανοδικές τάσεις στα περισσότερα επιστημονικά πεδία (1ο, 2ο, 4ο και 5ο).
Οι υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας ολοκληρώνουν πυρετωδώς αυτές τις ημέρες την επεξεργασία των στοιχείων, ώστε να δοθούν τελικά νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά. Από την άλλη πλευρά, η εξεταστική διαδικασία ολοκληρώνεται για όλες τις κατηγορίες με τα ειδικά μαθήματα το Σάββατο 22 Ιουνίου, με τον έλεγχο μουσικών ακουστικών ικανοτήτων. Στη συνέχεια, από τις αρχές του επόμενου μήνα και μέχρι τις 12 Ιουλίου οι υποψήφιοι θα πρέπει να συμπληρώσουν το μηχανογραφικό τους δελτίο. Η συμπλήρωση του μηχανογραφικού θα γίνει για τρίτη συνεχή χρονιά φέτος ηλεκτρονικά. Υπενθυμίζεται ότι αυτή τη χρονιά, όπως ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα το υπουργείο Παιδείας, οι νέοι διεκδικούν 69.288 θέσεις στα ΑΕΙ και στα ΤΕΙ της χώρας. Δηλαδή 6.800 λιγότερες θέσεις σε σύγκριση με πέρυσι.
Για τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού οι υποψήφιοι θα πρέπει να μπουν στην ειδική εφαρμογή που υπάρχει στην ηλεκτρονική διεύθυνση http: //exams.minedu.gov.gr Έξι βήματα των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού, παρουσίασαν «Τα Νέα», τα οποία παρουσιάζουν ενδιαφέρον: Από το Λύκειο από το οποίο αποφοίτησαν οι υποψήφιοι θα πρέπει να πάρουν τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages