Βίλα-φρούριο στη Δυτική Πελοπόννησο είχε ο αρχηγός σπείρας με τα καλάσνικοφ! - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

Βίλα-φρούριο στη Δυτική Πελοπόννησο είχε ο αρχηγός σπείρας με τα καλάσνικοφ!

Μια πολυώροφη βίλα-φρούριο έκτασης εκατοντάδων τετραγωνικών μέτρων, με εσωτερική πισίνα, τζακούζι, σάουνα, τουλάχιστον δέκα δωμάτια και πολλούς κοινόχρηστους χώρους ετοίμαζε σε περιοχή της Πελοποννήσου ένας προσφάτως συλληφθείς κατηγορούμενος ως αρχηγός μεγάλης συμμορίας ληστών που εξαρθρώθηκε τις τελευταίες εβδομάδες από την Ασφάλεια Αττικής.
Η πολυεπίπεδη αυτή βίλα, που θυμίζει περισσότερο υπερσύγχρονη ξενοδοχειακή μονάδα, κοστολογείται άνω του 1 εκατ. ευρώ. Είναι μάλιστα ενδεικτικό ότι περιβάλλεται από πέτρινη μάντρα μήκους εκατοντάδων μέτρων, η αξία της οποίας υπολογίζεται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.
Τα παράδοξα
Στην υπόθεση του συγκεκριμένου ποινικού ωστόσο υπάρχει τα τελευταία 24ωρα ένα εντυπωσιακό νομικό οξύμωρο και δικαστική παραδοξότητα. Με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα στην Αθήνα, δεν προφυλακίστηκε για τις περίπου 20 ληστείες τις οποίες κατηγορείται ότι διέπραξε. Για τις ληστείες αυτές αφέθηκε ελεύθερος. Προφυλάκισή του διατάχθηκε μόνο για τη γενική κατηγορία συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, αλλά και για πυροβολισμούς που έριξε τρεις φορές εναντίον αστυνομικών.
Το εντυπωσιακό και ιδιότυπο νομικά στοιχείο όμως είναι ότι τους αστυνομικούς φέρεται να τους είχε πυροβολήσει στην προσπάθεια διαφυγής του από ισάριθμες ληστείες, για τις οποίες όμως δεν προσδιορίστηκαν οι ευθύνες του. Δηλαδή οι πυροβολισμοί κατά αστυνομικών θεωρούνται έτσι «χωρίς αιτία». Και ίσως πιο απλά αν ο κατηγορούμενος δεν είχε πυροβολήσει - σε αυτές τις περιπτώσεις - τους αστυνομικούς θα αφηνόταν ελεύθερος για τις δεκάδες ληστείες. Αυτή η εξέλιξη θα δημιουργούσε νέο πονοκέφαλο στην ΕΛ.ΑΣ., η οποία είχε εκπονήσει πολύμηνο σχέδιο για τη σύλληψή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages