Διεπιμελητηριακή επιτροπή Πελοποννήσου για την οργανωμένη πάταξη του παραεμπορίου - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Σάββατο 22 Ιουνίου 2013

Διεπιμελητηριακή επιτροπή Πελοποννήσου για την οργανωμένη πάταξη του παραεμπορίου

«Πρόταση Επιμελητηρίου Μεσσηνίας για συγκρότηση ΔΙΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ για το ΠΑΡΑΕΜΠΟΡΙΟ» "Αγαπητοί συνάδελφοι,Λαμβάνοντας υπόψη τα αγωνιώδη μηνύματα των μελών μας και προκειμένου να δραστηριοποιηθούμε εντονότερα σε θέματα παραεμπορίου, προτείνουμε την δημιουργία Διεπιμελητηριακής Επιτροπής Πελοποννήσου στα πρότυπα των Επιμελητηρίων της Αττικής. Το πρόβλημα του παραεμπορίου είναι κοινό για όλους τους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις. Στόχος είναι να ενεργοποιηθούν οι εκπρόσωποι των επιχειρήσεων, να συνεργαστούν στενά με τους φορείς της Πολιτείας, να ενισχύσουν την προσπάθεια των φορέων, να ενεργοποιηθούν τα μέλη των Επιμελητηρίων, έτσι ώστε να συμβάλουν και αυτά στην άμεση πάταξη του παραεμπορίου.
Η βούληση, και ταυτόχρονα η απαίτηση, όλων των Επιμελητηρίων της Ελλάδος είναι να μπει ένα τέλος, άμεσα, σε αυτό το άθλιο φαινόμενο που χρόνια παρατηρούμε, αλλά τελικά δεν αντιμετωπίζεται όπως πρέπει. Λίγες ημέρες μετά την δημοσιοποίηση των απαγορευτικών αποτελεσμάτων του Συντονιστικού Κέντρου Αντιμετώπισης Παραεμπορίου (ΣΥΚΑΠ), που συντονίζεται από το Υπουργείο Ανάπτυξης, τα Επιμελητήρια της Πελοποννήσου λαμβάνοντας και πάλι τα αγωνιώδη μηνύματα των μελών τους, προτείνουμε να δραστηριοποιηθούν στα θέματα του παραεμπορίου δημιουργώντας την ως άνω Επιτροπή. Η αντιμετώπιση του παραεμπορίου θα είναι ευεργετική στις νόμιμες επιχειρήσεις, όσο και στα κρατικά ταμεία, ενώ θα αποτελέσει απαραίτητη προϋπόθεση οποιασδήποτε αναπτυξιακής προσπάθειας. Η πάταξη της παρανομίας δεν είναι μία προσφορά της Πολιτείας προς τους πολίτες, αντιθέτως είναι θεμελιώδης υποχρέωση του κράτους. Η μάχη ενάντια στην παραβατικότητα στο χώρο της αγοράς θα πρέπει να συνοδεύεται και από την μάχη για την βελτίωση της κατάστασης στην αγορά και όχι από πειραματικές μεταρρυθμίσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages