«Επί τάπητος» τα ζητήματα του νέου ΕΣΠΑ και της υποχρηματοδότησης - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

«Επί τάπητος» τα ζητήματα του νέου ΕΣΠΑ και της υποχρηματοδότησης

ΣΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ συνάντηση των 13 περιφερειαρχών με τους υπουργούς Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Κ. Χατζηδάκη και τον υπουργό Εσωτερικών, Ευρ. Στυλιανίδη, τέθηκαν τα κρίσιμα ζητήματα που αφορούν το ρόλο των Περιφερειών στη νέα Προγραμματική Περίοδο του ΕΣΠΑ 2014-2020.
Ο πρόεδρος της ΕΝΠΕ και περιφερειάρχης Αττικής, Γιάν. Σγουρός αλλά και όλοι οι περιφερειάρχες που πήραν τον λόγο, έθεσαν επιτακτικά τα εξής: Ως προς τον προγραμματισμό για τη νέα προγραμματική περίοδο 2014-2020 και κυρίως η κατανομή των πόρων μεταξύ των τομεακών και των περιφερειακών επιχειρησιακών προγραμμάτων. Ειδικότερα, οι 13 Περιφέρειες απαιτούν την κατοχύρωση του πολυτομεακού και πολυταμειακού χαρακτήρα με την ενσωμάτωση στα ΠΕΠ των χρηματοδοτήσεων του Αγροτικού Τομέα, του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου και του Ταμείου Συνοχής Παράλληλα κατέθεσαν προτάσεις για την ουσιαστική απλούστευση των διαδικασιών απορρόφησης των κονδυλίων της τρέχουσας προγραμματικής περιόδου. Τόνισαν στον υπουργό Εσωτερικών ότι η εξασφάλιση της απρόσκοπτης χρηματοδότησης των Περιφερειών με την απόδοση στο ακέραιο των θεσμοθετημένων πόρων αποτελεί ζήτημα επιβίωσης του θεσμού. Επεσήμαναν ότι η χρηματοδότηση των Περιφερειών υπολείπεται κατά πολύ από το επίπεδο των πόρων που δικαιούνται από το νόμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages