Σημαντικά έργα ύδρευσης σε εξέλιξη στη Μεσσήνη και υπό μελέτη για ένταξη στο ΕΣΠΑ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

Σημαντικά έργα ύδρευσης σε εξέλιξη στη Μεσσήνη και υπό μελέτη για ένταξη στο ΕΣΠΑ

ΔΙΑΚΟΠΗ της υδροδότησης της Μεσσήνης επήλθε τις τελευταίες ημέρες λόγω προβλημάτων στη σύνδεση του αγωγού που φέρνει το νερό από το Ασπρόχωμα, χωρίς να φέρει ευθύνη για το συμβάν ο Δήμος. Η διακοπή, που προκάλεσε τις διαμαρτυρίες κατοίκων, αυτή προέκυψε από βλάβη του Συνδέσμου Ύδρευσης, σε συνδυασμό και με τη διακοπή της ΔΕΗ. «Θέλω να ζητήσω συγνώμη για το γεγονός από τους πολίτες που ταλαιπωρήθηκαν και να ενημερώσω ότι με προσπάθειες της ΔΕΥΑΜ αποκαταστάθηκε η βλάβη», δήλωσε ο δήμαρχος Μεσσήνης Στάθης Αναστασόπουλος. Στην συνέχεια, σε δηλώσεις για το έργο ύδρευσης από τον Άγιο Παύλο είπε: «Στο σημείο που βρισκόμαστε καταλήγει το έργο της μεταφοράς νερού από τις πηγές Αγίου Παύλου προς τις τοπικές κοινότητες και τη δημοτική κοινότητα της Μεσσήνης, το οποίο έχει ενταχθεί και υλοποιείται με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.
Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου είναι 3,7 εκατ. ευρώ και αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του καλοκαιριού. Συνολικά το έργο αφορά την κατασκευή 12500 μέτρων εξωτερικού δικτύου μεταφοράς νερού, κεντρικού αντλιοστασίου με τον απαραίτητο εξοπλισμό στις πηγές Αγίου Παύλου και δεξαμενή κεφαλής χωρητικότητας 600 κ.μ. Ήδη από το Δήμο και τη ΔΕΥΑΜ έχουν κατατεθεί στη διαχειριστική αρχή του ΕΣΠΑ νέοι φάκελοι για τη χρηματοδότηση και του υπολοίπου τμήματος του δικτύου των αγωγών, προυπολογισμού 3 εκατ. ευρώ, οι οποίοι φάκελοι βρίσκονται στη φάση της αξιολόγησης. Οι νέες αυτές προτάσεις αφορούν την κατασκευή 21 χιλιομέτρων αγωγών, οι οποίοι ολοκληρώνουν την αρχική μελέτη του έργου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages