ΕΜΠΟΡΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ: ΑΝΟΙΧΤΑ ΜΕΤΩΠΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΜΠΟΡΟΥΣ- ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΣΕΕ ΚΑΙ ΤΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΜΕΛΛΟΝ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

ΕΜΠΟΡΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ: ΑΝΟΙΧΤΑ ΜΕΤΩΠΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΜΠΟΡΟΥΣ- ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΣΕΕ ΚΑΙ ΤΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΜΕΛΛΟΝ


ΕΥΡΕΙΑ γκάμα θεμάτων εξετάστηκαν στην νέα σύσκεψη του Εμπορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας παρουσία μελών του αλλά και των Προέδρων από τους όμορους Συλλόγους Φιλιατρών και Καλονερού με έμφαση την τουριστική ανάπτυξη του Κυπαρισσιακού κόλπου και το μέλλον του.
Αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση του Προέδρου των εμπόρων Φιλιατρών Νίκου Φάμπα ο οποίος μίλησε για την ενοποίηση των εμπορικών συλλόγων με κοινή πορεία ενώ μιλώντας για την αδιαφορία της Πολιτείας και κυρίως της αυτοδιοίκησης διερωτήθηκε για ποιο λόγο να μην κατεβάσει ο εμπορικός κόσμος δικό του ψηφοδέλτιο στις εκλογές! Μίλησε για ουσιαστική ενοποίηση στόχων και δράσεων με κοινό ταμείο ώστε οι έμποροι να λειτουργούν αυτόνομα προς όφελος της κοινωνίας επιλύοντας σειρά θεμάτων που τους αφορούν. Ως ιδέα ζήτησε τις απόψεις των μελών ενώ έθιξε θέματα συμμετοχής στο Επιμελητήριο για το οποίο υπάρχουν ενστάσεις ως προς την χρησιμότητά του θίγοντας θέματα αξίας των συνδρομών μελών του που αγγίζουν τις 800.000 ευρώ χωρίς όμως να υπάρχει αντίκρισμα. Κριτίκαρε μάλιστα τα...οδοιπορικά της ελιάς τα οποία αποτελούν παραμύθια για ταξιδάκια και δημόσιες σχέσεις.
ΦΛΕΓΟΝΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΜΠΟΡΟΥΣ ΚΑΙ H EΣΕΕ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ
Τα καυτά θέματα που αφορούν τον εμπορικό κόσμο έθιξε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κυπαρισσίας κ. Παναγιωτόπουλος όπως το ασφαλιστικό, το φορολογικό αλλά κυρίως τα έσοδα που ΟΑΕΕ που οφείλονται στο χαμηλό τζίρο των εμπόρων τονίζοντας ότι χρειάζεται δουλειά. Επίσης μίλησε για κινήσεις του Συλλόγου για δρομολόγηση λεωφορείου από Ζαχάρω μέχρι Λαγκούβαρδο για να υπάρξει υποδομή και υποδοχή με χαμόγελο για το κόσμο. Παράλληλα υπογράμμισε ότι υπάρχει πρόταση με την ΤΡΙΑΝΟΣΕ για δρομολόγηση τουριστικού τρένου στη περιοχή της ζώνης Natura το οποίο θα αποτελέσει τουριστική ατραξιόν. Σχετικά με τις προτάσεις του συλλόγου στην ΕΣΕΕ που υιοθετήθηκαν μίλησε για διαχωρισμό των ασφαλίστρων από εμπόρους αλλά και την αποδεκτή πρόταση για την κεφαλαιοποίηση του χρέους των εμπόρων αλλά και κούρεμα των υποχρεώσεων των επιχειρήσεων στο κράτος στη βάση της ανάκαμψης πορείας της οικονομίας Τάχθηκε κατά του ανοίγματος τις Κυριακές, αλλά και την δημιουργία υποδομών για προσέλκυση επισκεπτών ενώ για το φορολογικό κατέληξε ότι τα περισσότερα χρήματα καταλήγουν στο κράτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages