ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ Η προκήρυξη του διαγωνισμού για την Ολυμπία οδό - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ Η προκήρυξη του διαγωνισμού για την Ολυμπία οδό

Η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη υλοποίησης του δυτικού τμήματος της «Ολύμπιας Οδού» από την Πάτρα έως τον Πύργο, ουσιαστικά ξεκίνησε με τη δημοσίευση, από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, της πρόσκλησης ενδιαφέροντος για την ανάδειξη του αναδόχου του έργου. Με βάση την περίληψη της προκήρυξης του διεθνούς διαγωνισμού ο ανάδοχος του έργου θα ανακηρυχτεί στις 27 Ιανουαρίου του 2015. Όπως είναι ήδη γνωστό ο προϋπολογισμός αγγίζει τα 443.000.000 ευρώ χωρίς το ΦΠΑ 23% που φθάνει τα 82.837.398 ευρώ. Ο χρονικός ορίζοντας μέσα στον οποίο θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή του δρόμου είναι 36 μήνες δηλαδή τρία χρόνια και οι εργασίες που θα εκτελεστούν αφορούν χωματουργικά σε μήκος 74,76 km. Από αυτά τα 13,09 χιλιόμετρα είναι η διαπλάτυνση και η βελτίωση της υφιστάμενης Εθνικής Οδού Πύργου - Πάτρας ενώ τα 61,67 km είναι νέα χάραξη.
Με οχτώ κόμβους θα συνδέεται με τις περιοχές που διασχίζει μέχρι να φθάσει στον Πύργο. Ειδικότερα θα κατασκευαστούν στο Μιντιλόγλι, στην ΒΙΠΕ Πατρών, στην Κάτω Αχαΐα, στην Βάρδα, στην Κυλλήνη, στην Γαστούνη, στην Αμαλιάδα και στον Πύργο. Παράλληλα θα με την κατασκευή του δρόμου έχουν δρομολογηθεί και έργα που αφορούν αγωγούς αποχέτευσης, ομβρίων, αποστράγγισης. Την διαμόρφωση του περιβάλλοντος, την σήμανση, του οδοφωτισμού, τηλεφωνοδότησης και δικτύων άρδευσης. Οι προσφορές θα ανοιχθούν στις 27/01/2015 στα γραφεία της ΕΥΔΕ στην Αθήνα στις 10 το πρωί ενώ ήδη η πρόσκληση ενδιαφέροντας έχει σταλθεί από τις 7 Οκτωβρίου του 2014 για δημοσίευση στην επίσημη εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 
Με πληροφορίες από patrisnews, pyrgosprees.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages