«Πελοπόννησος πρώτα» για το «καυτό» πρόβλημα των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

«Πελοπόννησος πρώτα» για το «καυτό» πρόβλημα των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο

«Αντί να στέλνετε πρόστιμα να συνεργαστείτε με τους Δήμους της περιοχής για ν’ αντιμετωπίσετε τα προβλήματα»
«Αντί να στέλνετε πρόστιμα θα συνεργαστείτε με τους Δήμους της περιοχής για ν’ αντιμετωπίσετε τα προβλήματα που καθημερινά ανακύπτουν και πότε προβλέπεται να αναλάβει τη διαχείριση των απορριμμάτων ο νεοσυσταθείς ΦοΔΣΑ της Πελοποννήσου;» Ερωτούν τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη, οι περιφερειακοί σύμβουλοί του συνδυασμού «Πελοπόννησος πρώτα» για το «καυτό» πρόβλημα των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο σε Επερώτηση που κατέθεσαν.Συγκεκριμένα, ο συνδυασμός «Πελοπόννησος πρώτα» στην Επερώτηση αναφέρει:
«Η Περιφέρεια Πελοποννήσου δυστυχώς παρουσιάζει τη χειρότερη εικόνα σ’ όλη την Ελλάδα στη διαχείριση των απορριμμάτων. Υποτίθεται ότι προχωρά η υπογραφή της σύμβασης, με τη μέθοδο ΣΔΙΤ, αλλά τα προβλήματα σήμερα μεγαλώνουν και πολλαπλασιάζονται σ’ όλους τους Δήμους. Αυτό οφείλεται α) στην επιλεκτική δράση της Διοίκησης της Περιφέρειας για την ικανοποίηση των συμφερόντων της αναδόχου Εταιρείας ΤΕΡΝΑ, β) στην προκλητική, σκόπιμη αδιαφορία της για τη διαχείριση του προβλήματος σ’ αυτό το μεταβατικό στάδιο, ενώ δίπλα της ο «κόσμος καίγεται» και γ) στην απουσία της οργανωμένης παρέμβασης των Δήμων για τα προβλήματα που τους απασχολούν.
Παρά τις μεγαλόστομες διακηρύξεις του Περιφερειάρχη περί σχεδιασμένης διαχείρισης και αντιμετώπισης των προβλημάτων και περί της καλής συνεργασίας με τους Δήμους, αναφέρουμε τα παρακάτω:
• Τα οξυμμένα προβλήματα απομάκρυνσης και εναπόθεσης των απορριμμάτων στην Τρίπολη και στην Ερμιονίδα μετά το «κλείσιμο της πόρτας» στη Φυλή της Αττικής.
• Την αντίδραση των φορέων του Δ. Ξυλοκάστρου για κάθε προσπάθεια χρησιμοποίησης του μοναδικού ΧΥΤΑ στην Περιφέρεια για την αντιμετώπιση του προβλήματος.
• Την πρόσφατη απόφαση του Πρωτοδικείου Καλαμάτας για την απομάκρυνση των δεμάτων των απορριμμάτων με ευθύνη της Περιφέρειας, του ΦοΔΣΑ και του Δήμου από την περιοχή Αγ. Νικόλαος της Πύλου.
• Τα συνεχή πρόστιμα της Περιφέρειας για τους ανεξέλεγκτους ΧΑΔΑ όπως πρόσφατα στους Γαργαλιάνους με 40.000 €.
• Τις συχνές φωτιές σε πολλούς χώρους εναπόθεσης των απορριμμάτων («Πουρνάρι» Ζευγολατιού Δ. Βέλου – Βόχας, Αγ. Νικόλαος Πύλου, Μύλοι Κυπαρισσίας, Γαργαλιάνοι, κ.ά.).
• Τις συνεχείς εντεινόμενες προσπάθειες των Δήμων για αυτοτελή και μερική διαχείριση των απορριμμάτων τους, αξιοποιώντας πόρους από τα σχετικά χρηματοδοτικά προγράμματα (σύμβαση Δ. Καλαμάτας με 763.000 € για συστήματα συμπίεσης κ.ά.).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages