ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΜΕΡΕΣ ΓΙΑ ΑΓΡΟΤΕΣ ΜΕ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΩΝ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΜΕΡΕΣ ΓΙΑ ΑΓΡΟΤΕΣ ΜΕ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΩΝ

Απορρίφθηκαν, χωρίς καν να τεθούν σε ψηφοφορία, οι τροπολογίες που κατέθεσαν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ αλλά και της Ν.Δ. για την μη παρακράτηση των κοινοτικών ενισχύσεων των αγροτών για τυχόν οφειλές προς ΟΓΑ, ΕΛΓΑ, εφορίες, κ.ά. Οι εν λόγω τροπολογίες είχαν
παρόμοιο περιεχόμενο και υπογράφονται από 17 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και 21 της Νέας Δημοκρατίας, αντίστοιχα, και κατετέθησαν κατά την διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για την διάθεση και χρήση δημόσιων εγγράφων, χωρίς όμως να γίνουν δεκτές από τον υπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη καθώς δεν υποστηρίχθηκαν από κάποιο αρμόδιο υπουργό.
Στο «έλεος» της ΗΔΙΚΑ οι αγροτικές επιδοτήσεις
Το γεγονός επισημάνθηκε από πολλούς βουλευτές των δύο κομμάτων της κυβέρνησης αλλά και από τον Α. Μητρόπουλο του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος κατήγγειλε πως αντίθετα με τις προτεινόμενες τροπολογίες πλέον, με τροπολογία που ενσωματώθηκε στο νομοσχέδιο ως άρθρο 55, θα υπάρχει πλήρης "επικοινωνία" μεταξύ της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ ΑΕ), του Ενιαίου Συστήματος Ελέγχου Πληρωμών Συντάξεων (Ήλιος"), του Εθνικού Μητρώου Ασφάλισης - Ασφαλιστικής Ικανότητας με την Ενιαία Αρχή Πληρωμών, το μητρώο μισθωτών του ιδιωτικού τομέα (σύστημα "Εργάνη").

Χαρακτηριστικά στην προσθήκη αυτή προβλέπεται ότι «κατόπιν σχετικής συμφωνίας με την ΗΔΙΚΑ Α.Ε., οι φορείς που καταβάλλουν πάσης φύσεως, πληρωμές, επιδοτήσεις, αποζημιώσεις, επιχορηγήσεις και δανειοδοτήσεις, μπορούν να αποστέλλουν οι ίδιοι στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα τα ποσά προς πίστωση των δικαιούχων και τα ποσά προς πίστωση των λογαριασμών των ασφαλιστικών οργανισμών κατόπιν της ανωτέρω διασταύρωσης και αποστολής των αναγκαίων στοιχείων από την ΗΔΙΚΑ ΑΕ στους ανωτέρω φορείς.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages