ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ- ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014

ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ- ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 24-10-2014 στο Γυμνάσιο Κυπαρισσίας η εκδήλωση με θέμα : «Παχυσαρκία-Διατροφή» στα πλαίσια της παγκόσμιας ημέρας κατά της παιδικής παχυσαρκίας. Η εκδήλωση είχε σαν σκοπό να ευαισθητοποιήσει τους έφηβους μαθητές του Γυμνασίου σε θέματα που αφορούν την διατροφή τους ,την άθληση και κυρίως το θέμα της παχυσαρκίας που αποτελεί ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα παγκόσμιας εμβέλειας. Έγιναν ομιλίες και στις τρείς τάξεις του Γυμνασίου , στον ανακαινισμένο χώρο εκδηλώσεων της βιβλιοθήκης. Στους μαθητές της Α’ και Β’ Γυμνασίου μίλησαν οι εκπαιδευτικοί Αραμπατζάκης Πασχάλης καθηγητής Φυσικής Αγωγής, Ξένου Βασιλική καθηγήτρια Θεολογίας και Αυγουστίνου Σοφία καθηγήτρια Οικιακής Οικονομίας. Στους μαθητές της Γ’ Γυμνασίου το θέμα ανέπτυξε ο κύριος Τσάλτας Γεώργιος καθηγητής Βιολογίας. 
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ
Όλοι οι ομιλητές αναφέρθηκαν και ανέλυσαν το πρόβλημα της παχυσαρκίας στους μαθητές και υπέδειξαν τους τρόπους και τις μεθόδους για την επιτυχή αντιμετώπισή του, εστιάζοντας κυρίως σε θέματα διατροφής και άθλησης. Οι μαθητές από την πλευρά τους παρακολούθησαν με ενδιαφέρον την εκδήλωση και στο τέλος συζήτησαν με τους ομιλητές καθηγητές τους σχετικά με το θέμα της παχυσαρκίας και την επιτυχή αντιμετώπισή του, εκφράζοντας απορίες για θέματα που τους κέντρισαν το ενδιαφέρον. Την ικανοποίησή τους για το ενδιαφέρον των μαθητών εξέφρασαν τόσο ο Διευθυντής του σχολείου κ. Ρουσσης όσο και ο νέος Υποδειυθυντής Σωτήρης Καρούμπαλης που ενισχύουν ανάλογες πρωτοβουλίες σε αγαστή συνεργασία με τους καθηγητές ενώ το σχολείο επισκέφθηκε και ο υπεύθυνος σχολικών δραστηριοτήτων Μεσσηνίας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages