ΣΕ ΤΡΑΓΙΚΗ ΜΟΙΡΑ ΤΑ ΑΡΔΕΥΤΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ ΣΤΗΝ Ν.Δ. ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

ΣΕ ΤΡΑΓΙΚΗ ΜΟΙΡΑ ΤΑ ΑΡΔΕΥΤΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ ΣΤΗΝ Ν.Δ. ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

Την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα αρδευτικά δίκτυα σε Μεσσηνία Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία καταγράφουν ημερίδες αλλά και συσκέψεις που διενεργούνται αυτή την εποχή. 
Στην συζήτηση που έγινε σε Πύργο, Πάτρα, Μεσολλόγι και στη Μεσσηνία σύντομα εκθιάζονται, τα αντικείμενα συζήτησης για τα τεράστια τα προβλήματα των εγγειοβελτιωτικών δικτύων του νομού. .
 «Η συντήρηση, ο εκσυγχρονισμός και η αναβάθμιση των εγγειοβελτιωτικών έργων αποτελούν τη βασική προτεραιότητα του πενταετούς αναπτυξιακού προγράμματος της Περιφέρειας για τον αγροτικό τομέα. Δεν υφίσταται πρωτογενής παραγωγή και ανάπτυξη του αγροτικού τομέα χωρίς τη σωστή λειτουργία των αρδευτικών δικτύων της πλουσιότερης Περιφέρειας σε υδάτινο δυναμικό στη χώρα» σημείωσε στέλεχος του οργανισμου΄για την περιφέρειά μας ενώ στη Μεσσηνία ακόμα δεν έχει καταγραφεί πλήρως η κατάσταση. Και κατέληξε λέγοντας: «Δυστυχώς, τα αρδευτικά δίκτυα των εγγειοβελτιωτικών έργων της περιοχών της Δυτικής Πελοποννήσου βρίσκονται σε τραγική κατάσταση, όσον αφορά την λειτουργία τους, κυρίως λόγω της θεσμικής και ουσιαστικής απαξίωσής τους από την κεντρική πολιτική. Σαν Περιφέρεια είμαστε υποχρεωμένοι στις επόμενες γενιές, να κάνουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για τη λειτουργία σύγχρονων αρδευτικών δικτύων που θα αυξήσουν το αγροτικό εισόδημα και θα συμβάλουν στην οικονομική και κοινωνική αναβάθμιση της περιοχής».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages